Actualitate

ALTE ȘCOLI ÎNCHISE DE CORONAVIRUS! Zeci de elevi și profesori infectați

Nu este zi fără noi cazuri COVID-19 în rândul elevilor și profesorilor. Joi, Direcția de Sănătate Publică Buzău a raportat noi îmbolnăviri la două unități de învățământ din municipiul Râmnicu Sărat și localitatea din apropiere, respectiv comuna Podgoria. Pe de altă parte, zeci de elevi au aflat astăzi că pot reveni în bănci, după o perioadă de 14 zile în care au învățat exclusiv online. În total, până acum s-au infectat cu SARS-CoV-2 35de profesori și 29 de elevi.

Ziua de astăzi a adus două noi cazuri de infecție cu SARS-Cov-2 din mediul educațional. Este vorba despre o educatoare de la o grădiniță din mediul rural și o elevă de la o școală din municipiul Râmnicu Sărat, acolo unde cursurile au mai fost suspendate în urmă cu câteva săptămâni tot din cauza infecției cu SARS-COV-2.  Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență s-a reunit din nou și au decis suspendarea orelor față în față în cele două unități de învățământ.

”Se suspendă desfășurarea cursurilor ,,față în față” la Grădinița cu Program Normal Podgoria, comuna Podgoria, județul Buzău, până la data de 03.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online) și la fel se va proceda și la clasa a VIII-a B de la Școala Gimnazială nr. 1, din municipiul Râmnicu Sărat, până la data de 03.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online)”, se arată în informarea trimisă de Prefectura Buzău.

Zeci de elevi revin în bănci

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi și reluarea cursurilor față în față în mai multe unități de învățământ după ce în ultimele 14 s-au aflat în scenariul roșu.

Este vorba despre  clasa pregătitoare 0 D și la clasa a III-a C de la Școala Gimnazială ” George Emil Palade”din municipiul Buzău, unde elevii revin la cursuri începând cu data de 26.10.2020, clasa a II-a A de la Școala Gimnazială nr.7 din municipiul Buzău, unde, la fel, elevii revin la școală  începând cu data de 26.10.2020.

Eelvii  clasei a XII –a E de la Liceul Teoretic ”Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău vor reveni în bănci  începând  cu data de 23.10.2020. Tot de mâine vor relua  cursurile ”fată în față” și prichindeii la Grădinița cu Program Prelungit ”Căpșunelele Vesele” din municipiul Râmnicu Sărat.