Actualitate

Parcare neregulamentară? Se blochează roțile!

Nu plătești parcarea, ți se blochează roțile autoturismului. Este regula care se va aplica din luna martie, în municipiul Buzău.

Șoferii care vor parca pe locurile publice cu plată și nu vor achita tariful în vigoare, își vor găsi roțile blocate și vor scoate sume importante de bani din buzunare pentru a-și recupera mașinile. Dacă până acum șoferii prinși pe picior greșit scăpau cu o amendă, din martie sancțiunile vor fi usturătoare. Vor fi blocate roțile mașinilor care ocupă atât parcările cu tarifare progresivă fără a avea achitată taxa de parcare, cât și pe cele care  ocupă parcările de reședință fără drept.

“ Începând cu luna martie anul curent, se va implementa activitatea de blocare a autovehiculelor/vehiculelor care ocupă parcările cu tarifare progresivă/fixă fără a avea achitată taxa de parcare, a autovehiculelor/vehiculelor care ocupă parcările de reședință fără a deține abonament valabil pentru locul respectiv, a autovehiculelor/vehiculelor care ocupă locurile hașurate din parcările cu plată în dreptul acceselor în incinte de imobile, a autovehiculelor/vehiculelor care ocupă locurile rezervate și semnalizate din parcările cu tarifare progresivă/fixă (pentru instituții, pentru societăți comerciale, pentru persoane cu dizabilități, etc), cu un program de desfășurare al activității de 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, anunță Primăria Buzău.

Șoferii care au nevoie să își lase mașinile pentru câteva minute sau mai mult în parcările cu tarifare fixă sau progresivă, trebuie să știe că taxa de parcare se aplică pentru intervalul  07:00 – 16:30, cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică și a sărbătorilor legale cand parcarea este gratuita.  

Taxa de parcare poate fi achitată la parcometre (acolo unde acestea sunt instalate), prin sms la numarul 7442 sau cu ajutorul aplicației mobile UPPARK (disponibilă la nivel național pentru telefoane Android și IOS).