Actualitate POLITICĂ

Parlamentarii au decis: fără penali în funcții publice! Ce se întâmplă cu legea adoptată de Camera Deputaților

Persoanele care au o condamnare definitivă în instanță pentru o faptă săvârșită cu intenție nu vor mai putea candida în alegeri. Este ceea ce prevede o lege adoptată de Parlament, în urma votului final dat în Camera Deputaților. După votul din Camera Deputaților, cameră decizională în acest caz, legea va ajunge pentru  promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Prevederile legii vizează persoanele ce au condamnări definitive, cu condiția ca în cazul lor să nu fi intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea.

Legea, inițiată de mai mulți parlamentari PNL, a devenit prioritară în ultima vreme, după cum a precizat deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu.

”Persoanele care au condamnări definitive la închisoare pentru infracțiuni săvârșite cu intenție nu vor mai putea candida la alegerile locale și parlamentare. Proiectul de lege care prevede interzicerea candidaturilor la alegerile parlamentare a persoanelor care au fost condamnate definitiv a fost pus cu celeritate pe ordinea de zi la Comisia de Administrație, a primit raport favorabil și a fost votat de către Camera Deputaților ca for decizional.

Proiectul aparține colegilor mei din PNL și mă bucur că toți deputații au înțeles că în Parlament sau în administrația locală nu au ce căuta persoane care au primit sentințe definitive de condamnare la închisoare pentru infracțiuni săvârșite cu intenție”, a scris pe Facebook vicepreședintele comisiei de administrație din Camera Deputaților, Gabriel Avrămescu.