Actualitate

Parteneriat în premieră: lecții de educație financiară pentru fotbaliști. Un buzoian și un focșănean, promotorii unei inițiative fără precedent în România

Autoritatea de Supraveghere Financiară și Federația Română de Fotbal și-au dat mâna și au pus bazele unui parteneriat în premieră pentru țara noastră: fotbaliștii vor participa la lecții de educație financiară, oferite de specialiștii ASF.

Deși fotbaliștii sunt percepuți ca fiind foarte bine plătiți, realitatea arată că, de fapt, puțini sunt cei care încasează sume foarte mari. O problemă și mai mare este însă că foarte mulți sportivi au probleme financiare după ce se retrag din activitate. Tocmai de aceea, ei vor învăța cum să-și cheltuiască banii și, mai ales, cum să-i economisească.

Cursurile de educație financiară li se adresează fotbaliștilor din loturile naționale de copii, juniori și seniori.

Protocolul a fost semnat de președintele FRF, focșăneanul Răzvan Burleanu, și de prim-vicepreședintele ASF, buzoianul Gabriel Avrămescu.

” Am semnat un protocol de colaborare cu Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care pune bazele unui parteneriat, pe termen lung, în domeniul educației financiare între A.S.F. și FRF. Cred că protocolul pe care l-am încheiat va reprezenta o schimbare în ceea ce privește modul în care sportivii vor privi protecția financiară, atât de necesară în timpul activității, dar mai ales după retragerea din viața sportivă, dar și investițiile, mai bine zis managementul investițiilor, ca mijloc de multiplicare a banilor câștigați ca sportiv. Mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru deschidere și pentru faptul că ne vom putea adresa cu programele noastre de educație financiară, într-un cadru organizat, și jucătorilor de fotbal, dar și tuturor celor care fac parte din acest fenomen”, a anunțat Gabriel Avrămescu.

Fotbaliștii vor participa la proiecte și programe educaționale, ca workshop-uri, seminare, campanii publice, simpozioane, conferințe – care vor promova valorile unui management eficient al investițiilor. De altfel, o sesiune de informare a avut loc imediat ce a fost semnat protocolul.

”Pentru a marca debutul acestui parteneriat, echipa ASF a susținut astăzi o sesiune de informare despre educație financiară, intitulată „Despre bani la firul ierbii”, dedicată staff-ului FRF, în contextul celui de-al doilea Innovation Day organizat de Federația Română de Fotbal în 2024”, arată ASF într-un comunicat.