Actualitate Blitz

Pe ce mizează Buzăul ca să atragă turiști. Perla coroanei, promovată la Târgul de Turism al României

Ținutul Buzăului, al doilea geoparc UNESCO recunoscut în România, a beneficiat de o bună promovare la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară, desfășurat de joi până duminică la Romexpo. Practic, această destinație turistică a beneficiat de prezentare la două dintre standurile târgului: cel al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și cel al Consiliului Județean.

Invitația la explorarea Ținutului Buzăului a căpătat mai multe forme, de la elemente de rocă expuse în cadrul standurilor, la expoziție de fotografie, cu participarea a 12 pasionați buzoieni, transpusă în virtual cu ajutorul codurilor QR.

Prezența la târg cu Ținutul Buzăului ca vârf de lance s-a dovedit o alegere inspirată, după cum transmite Cristina Partal, președinte ANTREC Buzău:

#Geoparcurile sunt noua revelație. Ca observație, tinerii știu mai multe despre geoparcuri decât părinții lor Asta nu a făcut decât să crească inima în pieptul unor tătici, mândri că adolescenta (aparent) rebelă știa despre concept.

De la mic la mare, curioși de ce bolborosește vulcanul nostru de la Buzău sau dornici să încerce ochelarii de realitate virtuală, să dea o tură prin geoparc.

Lumea geoparcurilor este fascinantă. Și nu doar pentru mine, care sorb cuvintele geologilor când încep ei să vorbească despre tectonica Pământului, mări preistorice, ere glaciare, cretacice sau chimerice. Și nu e doar atât. Un geoparc dăruiește comunității locale o viață mai bună, căci principiile dezvoltării unui astfel de proiect se bazează pe conservare și protejare a patrimoniului, pe educație, pe turism și cercetare.”

În România sunt două geoparcuri UNESCO-Țara Hațegului și Ținutul Buzăului, alte două, din Vâlcea și Brașov fiind propuse spre acreditare. Inițiative similare, dar în stadii incipiente, mai sunt la Tulcea și Maramureș.

La Târgul de Turism al României s-a lansat și aplicația Descoperă Buzăul, conținând ofertele de turism, culturale și gastronomice ale Buzăului.

Pentru Buzău prezența la Târgul de Turism al României a devenit o tradiție, în ultimii ani, fiind cea mai vizibilă activitate de promovare a turismului local.