Actualitate

PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR DIN BUZĂU LA CLARVĂZĂTOAREA ANA MARIA DE LA PLOIEȘTI. Câți buzoieni au apelat la vrăjitoare și câți bani au pierdut

Polițiștii din Buzău de la Investigații Criminale alături de colegi de-ai lor din Prahova,  sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din ambele județe, au pus, joi, în executare două mandate de percheziție domiciliară în Prahova și Iași, la imobile utilizate de o tânără bănuită de înșelăciune.

Mai exact, oamenii legii au mers la locuința unei individe de 27 de ani din Prahova și la casa din Iași a concubinului ei, în urma unei reclamații de înșelăciune formulată pe numele tinerei.  Perchezițiile s-au desfășurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, ar fi înșelat peste 20 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, din România, dar și din afara țării, sub pretextul unor ritualuri oculte (“ghicit”), practici care ar fi putut duce la rezolvarea problemelor personale ale păgubiților. Prejudiciul estimat la această dată este de 50.000 de lei. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, sub supravegherea procurorului din cadrul Parcehtului de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitei” precizează IPJ Buzău.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, tânăra de 27 de ani deținea două conturi de facebook: unul denumit Clarvăzătoarea Ana Maria, celălalt Prezicătoarea Ana Maria. De pe aceste două conturi, femeia purta discuții cu diverse persoane cărora le promitea că le va rezolva problemele, fie că era vorba despre probleme de sănătate, sentimentale sau de altă natură.

Discuțiile și ședințele de ghicit erau în cele mai multe cazuri pe internet sau prin telefon, iar la schimb  ghicitoarea primea în cont importante sume de bani.

Astfel, ea a reușit să înșele peste 20 de persoane: 2 sunt din Buzău, în timp ce celelalte victime sunt din alte județe sau din străinătate, fiind vorba despre români stabiliți în țări precum Italia, Germania sau din Republica Moldova.

Polițiștii nu exclud ca individa să fi făcut mult mai multe victime decât cele peste 20  identificate în urma cercetărilor, de aceea ancheta în acest caz continuă.

Deși sunt probe clare împotriva  așa zisei clarvăzătoare, polițiștii nu au putut să o rețină întrucât este însărcinată în 8 luni, putând să nască în orice moment.