Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

PERCHEZIȚII ÎNCHEIATE CU REȚINERI. Mai mulți traficanți de droguri au fost trimiși după gratii

Perchezițiile desfășurate în ultima zi a lunii martie, la domiciliile mai multor persoane din Râmnicu Sărat, acuzate de trafic de droguri, s-au încheiat cu rețineri. 5 persoane din cele 13 audiate de procurorii DIICOT Buzău au fost reținute pentru 24 de ore. Este vorba despre 5 suspecți din Râmnic, persoane cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani. Astăzi, 1 aprilie, suspecții vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim, ieri, 31 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat 20 de percheziții domiciliare, pe raza județului Buzău, Brăila și a municipiului București, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie. Potrivit anchetatorilor, gruparea a fost constituită de 10 persoane din județul Buzău. Acestea ar fi cumpărat droguri din Brăila și București, pe care apoi le-ar fi vândut tinerilor din județul Buzău.

“În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, pe raza județelor Buzău și Brăila și a municipiului București, a acționat o grupare infracțională formată din 13 persoane, care a procurat droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, le-a transportat, depozitat, preparat și vândut către consumatori de pe raza județului Buzău, cu precădere în municipiul Râmnicu Sărat. Gruparea, construită pe relații de prietenie, era structurată pe mai multe paliere: primul palier – dealerii principali care procurau substanțele interzise; al doilea palier – dealerii secundari care se aprovizionau de la dealerii principali sau îşi ofereau spre vânzare substanţe în mod reciproc și al treilea palier – consumatorii care se aprovizionau de la dealerii principali şi secundari, intermediind vânzarea sau oferind spre vânzare o parte din substanţe, pentru a-şi asigura consumul propriu în mod gratuit.”, anunță DIICOT Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 950 de grame de canabis, recipiente care conțineau componente chimice utilizate la prepararea substanțelor psihoactive și suma de 3.600 de lei.