Actualitate

S-A DECIS! Buzăul a cerut Ministerului Mediului avizul pentru vânarea urșilor care fac prăpăd la Bisoca

După ce au atacat mai multe gospodării, autoritățile din Buzău au găsit soluția pentru a-i scăpa pe localnicii din Bisoca de teroarea urșilor. Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi vor înainta joi Ministerului Mediului toate documentele în vederea obținerii avizului pentru ca urșii care au îngrozit în ultima vreme  comuna Bisoca să poată fi împușcați.

Sunt două săptămâni de când locuitorii din Bisoca trăiesc sub teroarea urșilor. Aproape în fiecare zi este atacă câte o gospodărie, iar uneori au loc și mai multe atacuri în același timp. Victimă celui ,mai recent atac i-a căzut un porc de aproape o sută de kilograme dintr-o gospodărie din satul Lopătăreasa.

Pentru că situația devine deja dramatică, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, care gestionează fondul de vânătoare de la Bisoca, anunță că joi va înainta toatre documentele Ministerului Mediului.  

Dragoș Ștefănescu, director AJVPS Buzău

Sunt șanse mari ca Ministerul Mediului să-și dea acordul pentru vânarea celor doi urși, mai ales că relocarea animalelor nu este luată în calcul în acest caz, a explicat Dragoș Ștefănescu pentru șansanews.ro


Dragoș Ștefănescu, director AJVPS Buzău

Dragoș Ștefănescu mai spune că pagubele provocate de urși la Bisoca sunt însemnate. Până acum au fost întocmite cinci dosare pentru acordarea despăgubirilor .