Actualitate

Percheziții la primărie, buzoian acuzat de delapidare. Ar fi băgat în propriul buzunar banii instituției publice

FOTO ARHIVĂ

Un buzoian este cercetat de polițiști pentru delapidare şi fals intelectual. Bărbatul a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce, în ultimii 2 ani, și-ar fi însușit o bună parte din banii pe care ar fi trebuit să îi vireze în conturile societății la care este angajat, mai exact Primăria Chiojdu.

Bărbatul de 58 de ani muncește la Primăria Chiojdu, la compartimentul care se ocupă de organizarea târgurilor în localitate.  El avea sarcina de a încasa taxele de la comercianții care își etalau mărfurile în cadrul târgurilor. Numai că, arată primele date oferite de anchetatori, buzoianul și-ar fi însușit o parte din sume. Mai exact, el ar fi tăiat chitanțe pe care trecea sume mult mai mici decât cele încasate, iar diferența și-o însușea. Ar fi acționat astfel în ultimii 2 ani, însă, recent, o persoană a depus o plângere împotriva sa. Pe fir au intrat polițiștii și procurorii, care ieri au descins la locuința bărbatului, dar și la locul de muncă al acestuia, Primăria Chiojdu.

“Ieri, 30 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare două mandate de percheziţie la domiciliul şi la locul de muncă al unui bărbat, în vârstă de 58 de ani, bănuit de delapidare şi fals intelectual. Activitatea s-a desfășurat în baza mandatului emis de Judecătoria Pătârlagele.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022-2023, buzoianul, având atribuţii de încasare  a taxelor aferente târgurilor organizate în comuna de domiciliu, ar fi întocmit în fals chitanţe ce atestă încasarea unor sume mai mici comparativ cu cele primite în realitate, prejudiciind astfel bugetul unităţii angajatoare”, transmite IPJ Buzău.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri din evidența contabilă a primăriei, privind încasarea unor taxe pentru participarea comercianților la târgurile comunale.

Bărbatul de 58 de ani, bănuit de delapidare și fals intelectual, a fost condus la poliţie, pentru audieri. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.