Social

Percheziții la primăriile din Cozieni, Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat și Amaru într-un dosar cu un prejudiciu de 2 milioane de euro

Percheziții miercuri dimineață la Buzău, în București și în alte 24 de județe, într-un dosar de achiziții fictive cu un prejudiciu imens, de circa 2 milioane de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu. De asemenea, au fost emise 15 mandate de aducere.

”În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziţii, în 25 de judeţe şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu”, anunţă Poliţia Română.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice fac 102 percheziţii domiciliare şi pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Activităţile se desfăşoară în judeţele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Buzău, Ilfov, Brăila, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Timiş, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanţa, Braşov, Argeş, Teleorman, Mehedinţi, Ialomiţa, Arad şi Giurgiu, precum şi în Bucureşti, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale şi instituţii.

Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.000 de euro.

Din cercetări a reieşit că mai multe instituţii din ţară ar fi efectuat plata unor achiziţii fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituţiei sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziţia era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepţii ale mărfurilor achiziţionate.

Aceste achiziţii ar fi fost făcute de la diferite societăţi comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleaşi persoane fizice, au sediul social şi domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate şi care au înregistrat venituri doar din încasări de la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii de învăţământ şi alte instituţii.

 

UPDATE [10:19] 08 IAN 2020 ›

Percheziții au loc în localitățile Cozieni, Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat și Amaru.
” Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul lor sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate.”, transmite IPGR.
Revenim !
UPDATE [14:31] 08 IAN 2020 › Surse din rândul anchetatorilor susțin că polițiștii buzoieni care au descins la cele patru primării din județ au ridicat documente pentru a-i sprijini pe colegii lor  din Giurgiu în ancheta pe care  o desfășoară în dosarul cu o pagubă de 2 milioane de euro. Nu au fost puse în aplicare mandate de aducere.