SĂNĂTATE Social

Ce tarife practică Spitalul Județean pentru serviciile la cerere, în 2020

Spitalul Județean Buzău face publice prețurile pe care le va practica în anul 2020 pentru diverse servicii medicale, la cerere.
Taxele sunt în acord cu legislația în vigoare și au fost aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean, iar sumele încasate reprezintă venituri proprii ale unității medicale și se folosesc în scopul creșterii calității actului medical. Conform listei, care poate fi consultată integral pe site-ul unității sanitare, pe parcursul anului în curs, taxa de însoțitor va fi de 15 lei, iar dacă însoțitorul dorește să îi fie asigurată și masa, taxa percepută va fi de 30 de lei pe zi.
Parcarea în zona spitalului va fi de 3 lei.
Tot pe site-ul Spitalului Județean poate fi consultată lista serviciilor solicitate la cerere în ambulatoriul unității medicale.
În 2020, efectuarea unui RMN, de pildă, va costa, în funcție de folosirea sau nu a substanței de contrast, dar și a zonei analizate, între 450 și 850 de lei.

Prețurile pe care Spitalul Județean Buzău le va practica în 2020 la serviciile cu plată, la cerere, pot fi vizualizate AICI 
Potrivit managerului SJU Buzău, Claudiu Damian, majoritatea tarifelor percepute pacienților și însoțitorilor acestora rămân neschimbate și anul acesta, costurile fiind menținute la acest nivel de trei ani.
Majorări, dar nu semnificative, au fost operate în cazul consultațiilor. Un simplu control al unui pacient care nu este asigurat sau vine fără trimitere de la medicul de familie este în 2020
40 de lei, față de 30 de lei anul trecut. Consultația inițială este acum 70 de lei, crescând cu 5 lei față de anul trecut.
Majorări mai semnificative sunt la Maternitate, unde de exemplu o ecografie 3 D, la cerere, costă în 2020, 400 de lei, cu 50 de lei mai scumpă față de anul trecut.
Tot cu 50 de lei a crescut și taxa pentru un chiuretaj, ajungând acum la 400 sau 600 de lei, în funcție de tipul de anestezie folosit.