Actualitate Tineri pentru România

Performanță de excepție! Bianca Nica, tânăra premiată de două ori într-o săptămână

Sursa foto Fb/ Școala Gimnazială Nr 7 Buzău

Este o tânără talentată, perseverentă, muncește zi de zi pentru a-și atinge obiectivele, iar rezultatele nu întârzie să apară. Este cazul Biancăi Andreea Nica, elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Nr. 7, din Buzău. Tânăra a bifat, recent, o performanță notabilă: a participat la două olimpiade naționale, la ambele fiind premiată.

Inițial, Bianca s-a calificat la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, desfășurată la Deva. A demonstrat că nu a ajuns întâmplător la această fază a competiției. Bianca s-a întors acasă cu premiul II, făcându-și mândri colegii, profesorii și părinții.

“Cea mai mare satisfacție a unui profesor este aceea a confirmării faptului că munca de la catedră i se traduce în rezultate deosebite, an de an. Bucuria este și mai mare când se realizează un progres constant și elevii participă cu mare drag la Olimpiada de Religie, Cultură și Spiritualitate, atât la faza județeană cât și, mai apoi, calificându-se la faza națională. Acum bucuria este desăvârsită și de locul 2 pe țară la Olimpiada Națională de Religie de la Deva. Este un rezultat ce ascunde multă muncă și renunțări pe măsură! Bianca Nica este pentru mine FATA DE AUR! Dumnezeu să o lumineze și de acum înainte!”, este mesajul profesorului de religie Roxana Matei.

Însă, nu a avut timp să se bucure prea mult de succesul obținut, pentru că Bianca trebuia să fie prezentă la o nouă competiție la care se calificase: Olimpiada Interdisciplinară de Cultură și Spiritualitate Românească, o competiție de excelenţă, ce se adresează elevilor capabili de performanţă, creativi, cu un orizont cultural extins.

Deși la început părea că pornește cu stângul către Alba Iulia, locul unde urma să se desfășoare competiția, nu a fost deloc așa. În ciuda unei răceli care i-a dat bătăi de cap, eleva Școlii Gimnaziale Nr. 7 s-a mobilizat și a demonstrat încă o dată că este o elevă de aur. Bianca s-a întors acasă cu premiul special.

„De când am aflat vestea că m-am calificat la două olimpiade în etapa națională am știut că va fi o super aventură, o adevărată provocare, dar nu m-am așteptat chiar la ceea ce avea să urmeze. Am participat la Olimpiada de Religie la Deva. (…) După întoarcerea din Deva, am mers într-o excursie cu clasa în urma căreia am realizat că răcisem. Am făcut febră și nu am mai putut pleca următoarea zi cu trenul. Am fost extrem de supărată. De ce mi se întâmplă acest lucru mie? Mă întrebam. De ce acum? Și cum părinții mei m-au văzut supărată au decis să mă ducă chiar ei până în Alba Iulia, deși drumul era foarte lung și obositor. Am plecat noaptea, iar dimineața următoare am susținut proba scrisă. Mă simțeam încă puțin rău, dar eram mulțumită de ceea ce scrisesem. Apoi, în cealaltă zi am avut proba orală la care am avut câteva emoții, fiind prima din viața mea de acest fel, dar m-am descurcat bine”.

Participarea la fazele naționale ale celor două olimpiade, într-un timp destul de scurt, nu a fost deloc ușoară. Însă, acum, după ce a trecut cu brio de fiecare probă, uitând și de problemele de sănătate, Bianca este sigură: o astfel de experiență poate fi unică în viață, așa că nu trebuie ratată.

” În timpul acestor olimpiade mi-am dezvoltat atât valorile morale precum prietenia, familia și cunoașterea, însă și pe cele creștine: credința, nădejdea și iubirea. Iar acestea mi-au înflorit dezvoltarea spirituală și pe cea morală. A fost o experiență superbă și posibil și unică în viață deși mi-ar face plăcere să mai am ocazia să particip la asemenea evenimente și olimpiade, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate în viitor într-o stare de sănătate mai favorabilă.”

SURSA Facebook/ Școala Gimnazială Nr. 7 Buzău