Actualitate

(VIDEO) Lovitură pe piața drogurilor. Zeci de suspecți, duși la audieri în urma a 40 de percheziții

Foto arhiva

O nouă grupare specializată în traficul de droguri de risc și mare risc a fost destructurată de anchetatorii din Buzău. Este vorba despre o grupare care, deși constituită recent, era bine pusă la punct, astfel încât stupefiantele să fie distribuite rapid clienților din Buzău și restul regiunii.

“În anul 2022, în județul Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și vânzării drogurilor de risc și mare risc și substanțelor cu efect psihoactiv. În perioada 2022 – aprilie a.c., grupul infracțional a procurat, deţinut, transportat, manipulat, ambalat, oferit, intermediat și comercializat droguri şi substanţe psihoactive.

Grupul a acționat pe trei paliere:

– primul palier alcătuit din dealerii principali care au deținut și oferit spre vânzare cantități mari de substanțe;

– al doilea palier alcătuit din dealerii care s-au aprovizionat de la cei din palierul primar și au oferit spre vânzare substanţe interzise către dealerii din palierul III și direct către consumatori;

– ultimul palier constituit din dealeri ce au oferit direct spre vânzare consumatorilor sau au intermediat vânzări pentru a își asigura consumul propriu gratuit”, anunță IPJ Buzău.

Polițiștii și procurorii DIICOT Buzău, alături de anchetatori din alte județe, inclusiv din Capitală, au descins astăzi la domiciliile membrilor grupării. Au fost percheziționate zeci de imobile în care polițiștii au descoperit cantități importante de droguri, bani, dar și instrumente pentru porționarea drogurilor în vederea vânzării.

“Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 40 de percheziții domiciliare, în Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Brașov și municipiul București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv și constituire a unui grup infracțional organizat. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 17 telefoane mobile, 4 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și 21 de grame de substanță pulverulentă, albă, care urmează a fi expertizată, în vederea stabilirii naturii acesteia, 450 de grame de cannabis, 140 de grame de hașiș, 6 comprimate cu droguri sintetice, 5.700 de lei și 450 de euro.”

Nu mai puțin de 32 de persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. Buzău pentru audieri.