Actualitate

PERICOL IMENS. Ce legătură ar putea avea perchezițiile de vinerea trecută de la Buzău cu moartea a doi copii din Iași

Perchezițiile derulate săptămâna trecută care au vizat traficanți de produse chimice pentru agricultură contrafăcute și periculoase pentru om, despre care șansanews.ro a scris aici, scot la iveală o situație extrem de gravă prezentă în mare parte a țării.

În mod concret, potrivit unor surse bine documentate din rândul anchetatorilor, traficul are amploare de fenomen mai ales în sud estul țării, în sudul Moldovei, Moldova, Oltenia și Dobrogea, adică acolo unde activitățile agricole se fac cu prepodenderență.

De fapt, este vorba despre crearea unor adevărate rețele de traficanți de substanțe contrafăcute care derulează afaceri de milioane de euro anual, dar ce este și mai grav este faptul că aceste substanțe sunt adevărate otrăvuri și pot afecta pe oricine consumă fructe ori legume după ce au fost ”tratate” cu astfel de chimicale.

Poliția a deschis, potrivit unor surse bine documentate, un amplu dosar care vizează respectivele rețele de traficare a substanțelor periculoase, cercetările fiind în curs de desfășurare. Iar Buzăul unde s-au și făcut descinderi, este conform acelorași surse, un punct nodal în aceste afaceri.

De altfel, în țară au început să apară și primele victime, cred sursele noastre care pun problema că doi copii de la Iași care au murit după ce au mâncat struguri din curte, ar fi fost victime ale acestei tipuri de afaceri, întrucât la prima vedere strugurii e posibil să fi fost stropiți chiar cu astfel de substanțe. Vezi cazul aici !

sursa:stirile ProTv

Dacă lucrurile stau așa, ne aflăm în fața unei situații extrem de periculoase  iar anchetatorii trebuie să stabileasă traseul acestor substanțe de la traficanți până la ultimul cumpărător de fructe și legume stropite cu otrăvuri.

Ancheta e în plină desfășurare și după toate probabilitățile va avea mari ecouri, dat fiind riscul la care este supus oricare dintre românii care mănâncă fructe și legume cumpărate de pe piață.