Actualitate

Pescăriile, luate cu asalt de clienți, înainte de Florii. Indiciile care arată clar dacă peștele este proaspăt sau nu

În ultima zi a săptămânii, creștinii ortodocși vor avea dezlegare la pește. Duminică, de Florii, se poate consuma acest aliment, așa că pescăriile nu duc lipsă de clienți, în aceste zile.

Trebuie să avem mare grijă, însă, de unde cumpărăm peștele pentru masa de Florii. Sunt unii comercianți care vor să profite de aglomerație și scot la vânzare marfă care vă poate pune sănătatea în pericol. Specialiștii recomandă să fim foarte atenți de unde cumpărăm peștele și, mai ales, cum arată acesta. Sunt câteva aspecte care ne arată clar dacă peștele este proaspăt sau nu.

“Fiecare cumpărător trebuie să analizeze cu atenție cum se prezintă peștele. Suprafața lui nu trebuie să fie extrem de lipicioasă, nu trebuie să fie deshidratată, nu trebue să prezinte alte pete, mă refer aici la produse care sunt prelucrate, afumate, care nu trebuie să aibă pete de mucegai. Produsul să nu aibă un miros modificat, o culoare modificată, un aspect de vechi. Atunci când este vorba de pește proaspăt, trebuie să fim atenți la carne, cât de consistentă este, să nu fie flască, burta moale, umflată. Ochii peștelui, de asemenea, ne pot da un indiciu foarte bun. Ei nu trebuie să fie retractați în orbite, ei trebuie să fie sticloși, să aibă o culoare clară, să nu fie tulburi”, recomandă Camelia Fătu, comisar șef Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați.