Actualitate

Peste 2,5 tone de artificii, confiscate de polițiști. Erau vândute „la liber” la supermarket

Polițiștii buzoieni au descoperit, zilele trecute, o cantitate impresionantă de artificii la vânzare, într-un lanț de supermarketuri. Acestea erau scoase la vânzare, chiar dacă societatea nu avea autorizație să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice.

„Vineri, 8 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi Şi Substanţe Periculoase Buzău, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, au desfășurat activități în baza planului de acțiune „PIROTEHNIC 2023”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice. În acest context, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială, din municipiul Buzău, au fost descoperite 2.576 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F1 și P1”

Produsele respective erau vândute ca fiind destinate utilizării pentru torturi și prăjituri, ceea ce i-ar fi dat dreptul societății să dețină cel mult 100 de kg, dar în nici un caz 2 tone și jumătate.

„Poliţiştii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor 920.000 de articole pirotehnice, în valoare totală de 460.000 de lei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar verificările sunt continuate de către polițiști”

Nu au fost singurele nereguli constatate în ultima perioadă de oamenii legii, care au vizat echipamente pirotehnice vândute ilegal. Tocmai de aceea, polițiștii vin cu o serie de recomandări: