Actualitate

Peste 3000 de buzoieni au emigrat definitiv în ultimii 10 ani. Care e situația în restul țării

2022 a fost anul în care populația României a scăzut cel mai mult după 1990. Pe lângă rata negativă a natalității, un motiv este acela că mulți români au ales să își părăsească țara definitiv pentru a munci și a trăi în altă țară. Potrivit Hotnews, care citează date furnizate de Institutul Național de Statistică, aproape 50 de mii de români au emigrat definitiv numai anul trecut.

Iar statistica ultimilor 10 ani este și mai sumbră: peste 41 de mii de oameni au plecat numai din București. Într-un top al emigranților definitiv, pe lângă Capitală, conduc locuitori din județele Moldovei, cea mai săracă regiune istorică a țării.

Potrivit unui grafic realizat de sursa citată, Buzăul a pierdut, în ultimii 10 ani, 3144 de persoane, care au plecat pentru totdeauna în străinătate. Buzăul se află în a doua jumătate a clasamentului național, aflându-se aproape de ultimele județe din țară de unde locuitorii au ales calea străinătății.

În ceea ce privește țările în care au ales românii să plece definitiv, în cursul anului trecut, pe primul loc se află Italia, urmată de Germania, Spania, Austria și Canada.

Detalii despre acest subiect găsiți aici.