Actualitate

Peste 500 de elevi, note sub 5 la Evaluarea Națională. Unii au dat foile goale. Ce rată de promovare are Buzăul

Unii au plâns de fericire în timp ce alții de tristețe. Peste 500 de elevi din municipiul Buzău au obținut note sub cinci la Evaluarea Națională din acest an, iar pentru unii dintre aceștia rezultatele au arătat că nu s-au pregătit absolut  deloc pentru acest examen în condițiile în care tezele lor abia dacă au primit punctajul din oficiu. În ciuda acestor note proaste, Buzăul are anul acesta o rată de promovare la Evaluarea Națională cu mult mai mare decât în 2021 și, în același timp, de nouă ori mai multe medii de 10.

A fost ziua cea mai așteptată de toți cei 3219 elevi din tot județul Buzău care în urmă cu câteva zile au susținul primul cel mai greu examen din viața lor: Evaluarea Națională. Au fost două probe scrise, respectiv la disciplinele română și matematică, la care elevii au primit subiecte despre care, la ieșirea din sălile de examen, au spus că au fost acceptabile. Rezultatele arată că au avut dreptate pentru că numărul celor care au obținut note peste 5 este mult mai mare decât numărul notelor de 5 oținute în urmă cu un an. În concluzie, rata de promovare la evaluarea Națională a crescut de la  75, 70% cât a fost în 2021 la 82.98%.

În plus, anul acesta nota 10 pe linie a fost obținută de mult mai mulți elevi. Mai exact de 9 copii de la școli din municipiul Buzău și municipiul Râmnicu Sărat, față de o singură medie de 10.00 obținută, în 2021, de o singură elevă de la Școala numărul 1 din municipiul Buzău.

Cât despre cei care au luat notă maximă anul acesta, 7 din cei 9 elevi de 10 provin din instituții de învățământ din municipiul Buzău. Colegiul Hasdeu, Scoala 1, Scoala 11 au câte doi absolvenți de 10 iar Colegiul Pedagogic un elev care a predat teze perfecte. Iar cei doi absolvenți din Râmnicu Sărat provin de la aceeași unitate, Școala Gimnazială nr 1.

Au fost însă și sute de copii pentru care Evaluarea Națională afost un examen mult prea greu pentru a obține o notă de trecere. Este vorba despre 548 de elevi din cei 3219 câți au susținut cele două probe scrise.

Aceștia au luat note sub cinci, iar 8 dintre ei au dat foile goale astfel că abia dacă au obținut punctaj între 1 și 1,99 puncte.