Actualitate

Taraf de Caliu a confundat Drăgaica cu mahalaua. Solista, sancționată de jandarmi

Recitalul susținut marți seara, în Drăgaică, de Taraf de Caliu, a fost unul dintre cele mai așteptate momente din programul artistic al târgului de la Buzău. Taraf de Caliu sunt printre puținii lăutari autentici pe care îi mai are România și au fost primiți cu mari așteptări pe scena de la Drăgaică. Totuși, un moment apărut pe timpul recitalului a fost delicat și greu de gestionat de către organizatori. Cea de-a treia piesă recital, ”Am o fustă creață”, melodie arhicunoscută publicului și așteptată, a fost interpretată de solista Viorica Rudăreasa, în varianta de mahala. Cuvinte licențioase s-au auzit din microfonul artistei, în mijlocul unei adunări în care se aflau inclusiv minori. Momentul a creat rumoare, au apărut și reacții imediate, iar limbajul vulgar a fost sancționat de o echipă de jandarmi. La solicitarea redacției, comanda IJJ Buzău a confirmat că solista Tarafului de Caliu a primit un avertisment pentru încălcarea prevederilor legii privind normele de conviețuire socială.

După acest moment, Viorica Rudăreasa nu a mai urcat pe scenă. Colegii săi de taraf au continuat recitalul care a durat cam trei sferturi de oră. Alături de Anghel Gheorghe Caliu, pe scena de la Drăgaică, a cântat și Aris Arhire, puștiul nevăzător care studiază vioara la Liceul de Arte. Fost participant la Românii au talent, Aris, despre care șansanews.ro a scris AICI, a fost îndrumat de liderul tarafului de Caliu și a avut mai multe apariții alături de membrii acestuia.

Lăutarii originari din Clejani și-au câștigat faima în toată lumea. I-a aplaudat publicul pe scena Filarmonicii din Cehia, dar i-a lăudat și Johnny Depp care i-a avut premiat la Gala BBC și i-a avut invitați la el acasă. Liderul trupei este violonistul Anghel Caliu Gheorghe, a cărui virtuozitatea la vioara cu strune de cal a fost lăudată pe toate continentele.