Actualitate Tineri pentru România

Peste un milion de euro, finanțare pentru 21 de școli din Buzău. Care sunt câștigătoarele și pe ce se vor cheltui banii

Buzăul este unul dintre județele cu cele mai multe proiecte propuse spre finanțare de unitățile de învățământ în cadrul Programului Erasmus+ al Uniunii Europene. În urma apelului din luna februarie a acestui an, 21 de instituții din Buzău au fost selectate să primească finanțări cu care vor derula proiecte în domeniul educației și formării profesionale.

În domeniul educației, poiectele acceptate la finanțare au fost propuse de Școala Gimnazială Măgura, Școala ”George Emil Palade”, Colegiul Economic, Grădinița cu Program Prelungit numărul 8, dar și Inspectoratul Școlar. Activitățile asigură participarea elevilor și profesorilor, în afara granițelor, la programe de învățare, predare și formare continuă. Pe domeniul formării profesionale, finanțările se acordă elevilor din școli și licee profesionale sau din învățământul postliceal, celor de la profilul matematică-informatică și celor de la programele de ucenici. Proiectele urmăresc o mai bună tranziție de la educație la piața muncii. La Buzău, acestea vor fi derulate de Liceele Tehnologice ”Grigore Moisil”, Meserii și Servicii, ”Sf. Mucenic Sava” și Liceul Tehnologic Vernești. De asemenea, pe această componentă a fost admis la finanțare un proiect al Liceului Tehnic și unul al Centrului Școlar de Educație Incluzivă.

Alte zece unități de învățământ care nu sunt acreditate Erasmus au primit finanțări. Printre acestea se află și Școala de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” de la Boboc.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean le-a adresat responsabililor de unități de învățământ îndemnul de a se acredita pentru Programul ERASMUS.

”Recomandăm școlilor cu experiență Erasmus +KA1 să depună la termenul din octombrie candidatura pentru acreditare, pentru a avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare, pe toată durata apelului 2023-2027.” se arată într-un comunicat al IȘJ Buzău.