Actualitate

Petreceri amânate pentru sute de mii de persoane. Care este motivul

Sursa foto b1tv.ro

Data de 23 aprilie are o însemnătate majoră pentru români. Este ziua în care este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Acest lucru nu se va întâmpla, însă, și anul acesta. Pentru că 23 aprilie coincide cu Sâmbăta Mare, Sf. Gheorghe va fi sărbătorit a doua zi de Paște, pe 25 aprilie.

Astfel, în fiecare biserică, slujba de sărbătoare va fi oficiată luni. De asemenea, românii care poartă numele de Gheorghe, sau derivate, își vor sărbători onomastica a doua zi de Paște.

„Anul acesta, ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă, zi în care credincioșii ortodocși de pretutindeni sunt chemați să-și îndrepte atenția spre lucrarea mântuitoare a Domnului Iisus Hristos săvârșită în această zi, în care a stat cu trupul în mormânt, dar cu sufletul S-a coborât în iad și a eliberat de acolo sufletele drepților ținute până atunci în întuneric, apoi a deschis raiul, făcându-l accesibil tuturor celor ce vor crede în El. De aceea, în calendarul pe anul 2022, pomenirea Sfântului Gheorghe a fost mutată integral pe data de 25 aprilie ”, a precizat pentru Basilica.ro Arhim. Chiril Lovin, coordonatorul Departamentului Carte de cult al Patriarhiei Române.