Actualitate

(Video) Coaste de miel în crustă de ierburi, preparat din Ținutul Buzăului. Rețeta, pas cu pas

Friptura de miel este regina bucatelor de pe masa de Paște, iar pentru cei care vor să-și impresioneze invitații sau pur și simplu doresc să încerce anul acesta o rețetă specială pot opta pentru un preparat tradițional din Ținutul Buzăului, al doilea geoparc UNESCO din România. Este vorba despre coaste de miel în crustă de ierburi, un preparat gătit și prezentat, pas cu pas, de Laurențiu Grigore, bucătar și proprietarul pensiunii Casa Runcu din comuna Pârscov.

Preparatul, extrem de atractiv începând de la denumire și până la modul în care arată în farfurie, este unul care necesită maximă atenție la fiecare etapă din procesul de gătire. De exemplu, prima grijă pe care trebuie să o aibă bucătarul este cum alege carnea ce urmează să fie pregătită: mielul ar trebui să aibă o greutate de circa 20 de kilograme, altfel costițele nu ies așa cum trebuie.

Rețeta, pas cu pas, a fost prezentată de Laurențiu Grigore într-un reportaj realizat de echipa Ținutului Buzăului.

”Te invităm la călătorii gastronomice în Geoparcul Ținutul Buzăului, un ținut cu peisaje, oameni și savori unice. În episodul 2, descoperim un adevărat artist al bucătăriei, pe Laurenţiu Grigore de la Casa Runcu, care ştie să îmbine ca nimeni altul bucătăria românească tradiţională cu cele mai sofisticate reţete internaţionale. Laurenţiu îşi uimeşte oaspeţii nu numai cu gustul bucatelor sale, ci şi cu aspectul lor: e şi un maestru al artei “platingului”, scriu realizatorii reportajului.