Actualitate

Piscinele din Buzău la control. Ce caută inspectorii de sănătate publică

Nimic nu se compară cu răcoarea pe care o poți găsi în piscină într-o zi însorită și călduroasă. Tocmai de aceea, parcurile acvatice și piscinele sunt la mare căutare în această perioadă. Dar pe când sunt de plăcute, pe atât pot fi de periculoase pentru sănătatea publică.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău derulează în această perioadă controale la piscinele din județ. Aceștia verifică în principal, parametrii fizico-chimici și bacteriologici ai apei, dar și dacă sunt respectate măsurile igienico-sanitare la unitățile de alimentație publică din incinta locațiilor de agrement.

„Încă de la începutul lunii august și până la acest moment suntem în plină acțiune de verificare a piscinelor. Verificările nu au fost încă încheiate, urmând ca spre sfârșitul lunii august să se termine aceste verificări, iar rezultatele cu siguranță le vom comunica după finalizarea acțiunilor de control. Este vorba despre toate piscinele din zona Monteoru și de la nivelul municipiului Buzău, unde sunt câteva piscine de interes, care vor fi verificate”, a declarat directorul DSP Buzău, dr. Cristina Ungureanu.

În paralel, în aceeași perioadă și și comisarii de la Protecția Consumatorilor desfășoare controale la piscine, precum și la restaurantele sau chioșcurile din incintă.