Actualitate

Topul celor mai bine plătite job-uri din Buzău, accesibile tinerilor. Salarii de până la o mie de euro

Este nevoie acută de tineri serioși și dornici de muncă. O spun specialiștii în recrutări care, în urma analizelor, au constatat că pentru astfel de salariați, chiar dacă sunt persoane aflate la prima angajare, patronii sunt dispuși să ofere salarii atractive, de până la o mie de euro.

Ana Vișian, marketing manager Bestjobs, a prezentat la Focus News un top al celor mai bine plătite job-uri din zona Buzău-Vrancea. Pe primul loc se clasează locurile de muncă din domeniul vânzărilor.

”Aici vorbim de consilier vânzări, casier. Tot ce este în zona de retail este foarte bine plătit, mai ales că se pot adaugă și bonusuri. Dacă ai inițiative, dacă ai propuneri poți să primești bani în plus. Salariile merg între 400 și 1.000 de euro” a explicat Ana Vișian.

La fel de bine plătite sunt și job-urile din HoReCa.

”Se caută în continuare specialiști în restaurante și hoteluri. Buzăul este un județ turistic și are capacități de cazare și restaurate astfel că este cerere de forță de muncă”, a spus aceeași sursă.

Al treilea loc în topul celor mai bine plătite job-uri din Buzău este ocupat de locurile de muncă remote și aici, în special, este vorba despre  job-uri call center.

”La angajare ți se face un training și se poate ajunge la un salariu de 600- 900 de euro pe lună. Un avantaj îl reprezintă o limbă străină. De exemplu, dacă un tânăr a făcut în liceu și altă limbă decât limba engleză, cum ar fi, de exemplu, limba franceză, cu siguranță va fi angajat”, a spus Ana Vișian.

De altfel, toate aceste job-uri presupun salarii care depășesc salariu mediu din Buzău, care, în luna mai 2022, a fost de 3084 de lei.

”Câștigul salarial mediu nominal net a fost în luna mai 2022 la nivelul județului Buzău de 3084 lei, mai mic cu 0,1 % față de luna precedentă și mai mare cu 9,3 % față de luna mai 2021. Câștigul salarial mediu nominal net la nivel național a fost de 3928 lei, în scădere față de luna precedentă cu 39 lei (-1,0 %)”, informează Direcția Județeană de Statistică Buzău.

În continuare, salariile din Buzău sunt în prima jumătate a topului național, respectiv.

  • – locul 32 după câştigul salarial mediu net;
  •  – locul 25 după câştigul salarial mediu net în agricultură, silvicultură şi pescuit;
  • – locul 28 după câştigul salarial mediu net în industrie şi construcţii;
  •  – locul 32 după câştigul salarial mediu net în servicii.