Actualitate

Planta spectaculoasă cu care îți poți exersa abilitățile de grădinar. De ce condiții are nevoie și unde poate fi găsită

Mușcata este o plantă decorativă foarte căutată și apreciată. Aproape că nu e casă în care să nu găsești măcar o mușcată, pentru că e o plantă deloc pretențioasă, pe care oricine își poate exersa calitățile de grădinar.

Peste 30 de tipuri de mușcate pot fi achiziționate de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, de la mușcate zonale, la cele curgătoare sau semicurgătoare. La Stațiune se regăsește însă și un soi deosebit de spectaculos: mușcata trandafir. Floarea are un parfum dulce, care, alături de imaginea pe care o are, te duce cu gândul direct la un trandafir. Încă din anii anteriori, planta s-a vândut destul de bine. Iar reprezentanții SCDL se așteaptă ca și în acest an cererea de mușcate să fie mare.

Plantele pot fi cumpărate atât în vase de 12 centimetri în diametru, care costă 12 lei, cât și în ghivece mai mari, al căror preț ajunge la aproximativ 20 de lei.

Mușcata nu are nevoie de îngrijiri speciale sau costisitoare și poate reprezenta cadoul perfect chiar și pentru cei care nu au experiență în ceea ce privește îngrijirea florilor.