Actualitate Agricultura acum

(Video) ”Firul infinit”, testul pe care nu îl trece mierea falsificată. Iată secretul dezvăluit de un medic din Buzău

Mierea de albine este un produs sănătos și cu multiple beneficii pentru organism. Însă, dacă nu alegem produsul natural atunci ceea ce consumăm ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. Pentru a fi siguri că mierea cumpărată este naturală, un medic din Buzău, pasionat de apicultură, ne arată cum să deosebim mierea naturală de cea falsificată, mai ales că piața este invadată de produse contrafăcute.

Dragoș Gavrilă este medic de familie și practică apicultura de peste 40 de ani. Acum are 240 de familii de albine astfel că poate recunoaște cu ușurință orice miere falsificată. Apicultorul spune că testul ”firului infinit” nu va da greș niciodată și dacă produsul cumpărat va trece această probă atunci cu siguranță este o miere naturală.

”Nu se termină niciodată acest fir la mierea naturală. Acest fir este infinit. Niciodată la un sirop de zahăr nu va sta așa. La zahăr se taie. Un semn pentru a recunoaște mierea naturală este continuitatea firului”, a explicat Dragoș Gavrilă.

Iată trucul:

Medicul Dragoș Gavrilă spune că, din păcate, consumul de miere a scăzut, deși România este un important producător de miere de albine. De exemplu, în Buzău sunt înregistrați 1600 de apicultori.