Actualitate

”AVEM SOLUȚII, DAR NU ȘI BANI”. Poziția CNAIR după ce stânci din versantul de pe DN 10 au rănit 3 oameni, la Siriu

Montarea unor plase de protecție pe versanți, la Siriu, în județul Buzău, este soluția identificată de autorități pentru ca bolovanii să nu se mai rostogolească de pe deal pe carosabil. Lucrarea se regăsește pe lista priorităților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere însă nu poate fi demarată momentan din lipsă de fonduri. Așa că pericolul în zonă persistă iar oamenii care opresc pentru a admira peisajul de poveste de la Barajul Siriu stau cu teama că oricând bolovanii desprinși de pe versant i-ar putea lovi.

Un astfel de incident extrem de grav s-a produs în urmă cu o săptămână. Pietre care s-au desprins de pe versantul aflat pe marginea șoselei naționale au lovit violent două femei și un copil care opriseră în parcarea de pe DN 10 pentru a admira peisajul, în zona barajului de la Siriu. Cele două femei au ajuns la Spitalul Județean din Buzău cu politraumatisme, în timp ce copilul de 5 ani a avut nevoie de intervenții chirurgicale la un spital din Târgu Mureș. După acest incident soldat cu 3 persoane rănite, administratorul DN10, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, anunță că vor fi luate măsuri pentru protecția participanților la trafic și a oamenilor care fac un scurt popas pentru a se bucura de priveliște, însă lucrările nu pot fi demarate deocamdată, din lipsă de bani. Sumele necesare sunt așteptate în august, odată cu noua rectificare bugetară.

“În programul de întreținere pe care îl avem și pentru care sperăm să obținem finanțarea la rectificarea bugetară, este prevăzută montarea unor plase. Imediat ce ni se aprobă bugetul, începem lucrările. Suma alocată pentru acest an a  fost deja  repartizată în primele 6 luni. În august, după rectificarea bugetară, lucrările vor începe și vor fi finalizate. Tocmai am transmis colegului meu, director al Regionalei București, care coordonează și zona respectivă și are inclusă această acțiune pe lista priorităților sale.” a declarat directorul CNAIR,  Mariana Ioniță.

Între timp, până la montarea plaselor care să țină bolovanii și aluviunile departe de carosabil, riscurile în zona Barajului Siriu se mențin.

Citiți AICI despre incidentul soldat cu rănirea a 3 persoane la Siriu, după ce bolovanii s-au desprins de pe versant și s-au rostogolit până în parcare.