Actualitate

MESAJUL COLABORATORULUI VIGILENT: CUM A PLĂTIT UN COPIL DE 12 ANI UN BILET BUCUREȘTI-BUZĂU CU 80 DE LEI. Nu va uita niciodată prima sa călătorie cu trenul

O cititoare șansanews.ro a relatat, revoltată, la numărul de WhatsApp al redacției 0771 717 232 modul în care a decurs prima călătorie a nepoatei sale, care s-a decis să vină în vizită, de la București la Buzău, cu trenul.

Ramona Ungureanu, de profesie profesor de matematică, a scris jurnaliștilor de la șansanews.ro cum călătoria nepoatei sale s-a transformat într-una de-a dreptul  neplăcută, pe care nu o va uita niciodată, dat fiind că a fost prima sa experiență de acest gen.

Buzoianca relatează că nepoata sa, care urmează să împlinească 12 ani în curând, și părinții săi au decis că aceasta poate călători cu trenul de la București la Buzău, unde urma să fie preluată de un adult. Numai că emoționată că urma să pornească în prima sa călătorie cu trenul, singură, fata  a uitat acasă carnetul de elev. Și-a dat seama când era deja prea târziu, atunci când a ajuns la casă pentru a-și lua biletul de călătorie. Și, dat fiind că nu avea carnetul de note, deși era lesne că este elev, fata nu a beneficiat de reducere pentru călătoria pe calea ferată, fiind nevoită să achite aproape 80 de lei, dus-întors.

”Vă scriu pentru că nu am putut trece peste un fapt care.. .Să vă povestesc. Fata verișoarei mele de la București, Maria, s-a hotărât să ne viziteze în săptămâna care tocmai a trecut, mai exact marți. Are 12 ani neîmpliniți. Elevă, bineînțeles!  De ce cu semnul ‘!’? Tocmai de aici a plecat totul… Pentru că a fost prima data când a călătorit cu trenul neînsoțită de un adult, a uitat acasă carnetul de elev. Emoționată.. Eh! Nici de la București nu a primit bilet gratis dar nici de la Buzău!.. Răspunsurile celor care se ocupă cu eliberarea biletelor au fost: ”avem nevoie de o dovadă că este eleva.”  Deși, mama ei i-a trimit o poză cu carnetul de elev pe Whatsapp…ea nu a beneficiat de reducerea la costul călătoriei.  E normal așa ceva?  80 lei pentru un copil de 11 ani? E un copil iar ei i-au fost luați banii ca și cum ar fi fost adult. Practic, i-au luat aproape toată alocația”.

Revoltată de această situație, buzoianca mai vine cu o întrebare:

” Dar dacă era fata sau nepoata cuiva important, cunoscut,  s-ar mai fi întâmplat așa ceva? Suntem oameni, oameni buni! Cum voi demonstra? Simplu, există camere de luat vederi în gară! Apoi, cuvântul meu de om cu frică de Dumnezeu, dar și ca profesor care am scris cărți cu morală pentru copii!”