Actualitate

(Video) Ploaia torențială a făcut prăpăd. Mai multe case și gospodării au fost inundate

foto arhiva

Update: 100 de litri pe metrul pătrat! Acesta a fost cantitatea de precipitații căzută în mai multe localități din județul Buzău. Sunt raportate deja inundații în Vadu Pașii, Săgeata, dar și municipiul Buzău unde a apa a intrat în mai multe case de pe strada Viilor dar și în subsolul mai multor blocuri din cartierul Broșteni.

Grindină de dimensiuni mici a căzut și la Cochirleanca. Un legumicultor din localitate ne-a trimis imaginile surprinse pe camerele de supraveghere în timpul precipitațiilor.

Știrea inițială:

Județul Buzău a fost sub avertizare Cod Portocaliu de vijelii, iar buzoienii au fost avertizați prin mesajul RoAlert că va ploua torențial. În mai multe localități, s-au acumulat până la 40 de litri de apă pe metrul pătrat, într-un timp foarte scurt. Din cauza volumului foarte mare de apă mai multe case și gospodării au fost inundate. Potrivit ISU Buzău, nu mai puțin de  11 apeluri au fost primite pe numărul de urgență 112 de la proprietarii caselor care au cerut ajutorul forțelor de intervenție. Cele mai multe case inundate sunt dintr-un sat din comuna Vadu Pașii, însă apa a intrat și în două case din municipiul Buzău. Iată situația prezentată de ISU Buzău:

– loc. Dambroca com. Săgeata – 3 case inundate;

Aici, localnicii spun că s-ar fi înregistrat 52 de litri pe metrul pătrat. Culturile sunt acoperite de apă.

– loc. Stancesti pe Vale com.  Vadu Pașii 6 gospodării din care 4 case inundate; Și aici, localnicii au filmat apa care le-a acoperit drumurile și a intrat în case.

– str. Viilor în mun. Buzău – 2 case inundate;

”Se intervine cu forte și mijloace din cadrul ISU Buzău”, informează ISU Buzău.

De asemenea, trei mașini, dintr-o parcare din municipiul Buzău, au fost distruse de un copac care s-a rupt și a căzut peste ele. Detalii aici.