Actualitate

(Video) Ploaie și vânt puternic. Buzoienii, avertizați să rămână în locuințe. Un copac a căzut peste o mașină

Update: Codul portocaliu de vijelii a fost prelungit cu încă 40 de minute.

Zonele vizate de vremea rea până la 20.40 sunt municipiul Râmnicu Sărat, Valea Râmnicului, Grebănu, Puiești, Ziduri, Topliceni, Râmnicelu, Podgoria, Balta Albă, Ghergheasa, Boldu, Vâlcelele;

Se vor semnala : vijelie puternică, cu rafale de 70…80 km/h, local averse torențiale care vor acumula peste 25…30 l/mp, grindină, descărcări electrice

Râmnicu Sărat
sursă foto: Meteo Buzău Original

ISU a emis un mesaj RO-Alert și pentru municipiul Râmnicu Sărat.

Update: După câteva minute în care a plouat torențial, canalizările nu au mai făcut față, iar străzile din municipiul Buzău s-au transformat în râuri.

Știrea Inițială: ”Evitați deplasările și luați măsurile de adăpostire!” Este mesajul pe care l-au primit, duminică după amiază, locuitorii din municipiul Buzău.

Potrivit avertizării trimise de Inspectoratul pentru Situații de Urgențe, în Buzău va ploua torențial și vântul va sufla cu putere.

Pe de altă parte, meteorologii au emis un cod portocaliu de vijelii pentru județul Buzău începând cu ora 19.00 și până la ora 20.00 . Valabil de la : 06-08-2023 ora 19:00 până la : 06-08-2023 ora 20:00

Potrivit meteorologilor, zonele în care se așteaptă căderi mari de precipitații și vânt puternic sunt
Buzău, Nehoiu, Berca, Pătârlagele, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Smeeni, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Zărnești, Săgeata, Cochirleanca, Tisău, Lopătari, Costești, Gura Teghii, Țintești, Cernătești, Chiojdu, Pietroasele, Gherăseni, Gălbinași, Siriu, Scorțoasa, Ulmeni, Stâlpu, Săpoca, Cătina, Movila Banului, Brăești, Unguriu, Cilibia, Blăjani, Colți, Bozioru, Chiliile;

”Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice”

Primele probleme din cauza furtunii nu au întârziat să apară.

Potrivit Meteo Buzău Original, un copac a căzut peste o mașină, în zona Lidl din Bariera Ploiești.

De asemenea, potrivit ISU Buzău, în prima jumătate de oră de la emiterea codului portocaliu, mai mulți buzoieni au sunat la 112.

”Până în acest moment în contextul fenomenelor meteorologice avertizate, pompierii buzoieni intervin pentru:

  • degajarea unui copac căzut peste autoturism în municipiul Buzău.
  • degajarea unui copac căzut pe carosabil în municipiul Buzău.
  • degajarea unui copac căzut pe carosabil în municipiul Buzău.
  • evacuarea apei dintr-o locuința în municipiul Buzău.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Buzoienii au semnalat probleme în aproape tot orașul. Un copac a căzut și a rupt un gard pe Calea Eroilor. Pe strada Transilvaniei, canalizările nu mai fac față. Poze care surprins dezastrul după furtună au fost postate de buzoieni atât pe paginile personale cât și pe grupurile locale. Iată câteva imagini de pe Meteo Buzău Original.