Divertisment

Poartă ie, cu mândrie și ai acces gratuit în Drăgaică! Provocarea completă pentru buzoieni

Sâmbătă, 24 iunie, de Ziua Drăgăicii și de Ziua Iei, buzoienii sunt invitați să poarte ie. Toți cei care vor răspunde provocării vor avea acces gratuit în Drăgaică pe toată durata zilei.

Cei care vor alege să sărbătorească Drăgaica sâmbăta aceasta își vor putea arăta în incinta celui mai vechi târg din țară dragul de tradiție și dragul de România.

În plus, organizatorii vor muta provocarea și pe rețelele de socializare, unde buzoianii care aleg să îmbrace tradiționala cămașă populară vor putea realiza fotografii cu tag-ul Drăgaica Buzău și atunci, organizatorii vor face un album al Bucuriei, cu toți cei care au sărbătorit în acest fel deosebit.

În mod normal, pe toată durata târgului, biletul de intrare la Drăgaică costă 3 lei, iar copiii și tinerii sub 14 ani beneficiază de acces gratuit.

La 24 iunie, în fiecare an, începând din 2013, este sărbătorită Ziua Universală a Iei, o iniţiativă a comunităţii online care a propus ca această dată, când are loc sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi cea străveche a Sânzienelor şi Drăgaicei, să devină o zi dedicată iei şi să fie cunoscută drept Ziua Universală a Iei. În iunie 2013, a avut loc prima ediţie cu tema “Sânzienele îmbracă Planeta în IE”, care a declanşat o adevărată mişcare culturală şi a readus în actualitate cămaşa şi portul tradiţional românesc.