Actualitate

Podul Metalurgica, închis traficului rutier. Lucrările vor dura luni bune

Pasajul peste calea ferată de la intrarea în orașul Buzău dinspre Brăila a fost închis. Începând de astăzi, 9 mai, timp de mai bine de trei luni, podul va trece prin lucrări de reabilitare, așa că nicio mașină nu va mai trece pe aici.

” Primăria municipiului Buzău aduce la cunoștință participanților la traficul rutier închiderea, începând cu data de 09.05.2022, circulației tuturor autovehiculelor pe Pasajul Metalurgica peste calea ferată datorită începerii lucrărilor de reabilitare a pasajului.”

Execuția lucrărilor nu este simplă pentru că acestea trebuie derulate în pauzele dintre trecerea trenurilor. Circulația feroviară se desfășoară pe sub pasaj. Alimentarea cu energie electrică a rețelelor de înaltă tensiune trebuie oprită pe timpul intervențiilor astfel că se va lucra doar în intervalele de timp în care nu trec trenuri și instalațiile pot fi scoase de sub tensiune.

„Este ultima etapă privind reabilitarea Pasajului Metalurgica, știți bine este o lucrare întârziată ca urmare a complicațiilor rezultate după închiderea traficului feroviar, a fost nevoie de foarte multe aviza din partea CFR, atât privind traficul de marfă, cât și de călători. Iată că în urma tuturor acestor convenții, începem lucrările, este o lucrare extrem de importantă pentru Municipiul Buzău, se va lucra pe tronsoane orare în funcție de condiționalitățile impuse pentru decuplarea liniilor de înaltă tensiune pentru magistrală, de aceea, constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările în 105 zile”, declară viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

Pentru reabilitarea pasajului, Primăria Buzău a alocat, anul trecut, 3,4 milioane de lei. Finanțarea lucrărilor este asigurată parțial de Guvernul României, iar diferența este suportată de municipalitate.