Actualitate

POLIȚIA CAPITALEI EXPLICĂ ACȚIUNEA ÎN FORȚĂ DE PE UNIRII. Indivizii puși la pământ sunt hoți care au furat bani și carduri bancare din borseta unui bătrân. Acționau în toată țara

Poliția Capitalei vine cu precizări după acțiunea de marți din zona Unirii, unde mai mulți indivizi au fost scoși dintr-o mașină aflată în trafic, au fost puși la pământ și încătușați.

Conform Poliției Capitalei, indivizii sunt cunoscuți drept hoți din buzunare, sustrăgând în special carduri bancare.  

De altfel, prinderea la Buzău a celor patru indivizi s-a produs la scurt timp după ce indivizii, cu vârste între 31 și 40 de ani, au  jefuit într-un hipermarket un bătrân de 77 de ani, căruia i-au furat dintr-o borsetă, bani și carduri.  

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, ”din datele şi probele administrate de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public a rezultat presupunerea că cei patru bărbaţi ar avea preocupări de natură infracţională, atât în Capitală cât şi alte oraşe din ţară. Astfel, poliţiştii au trecut la supravegherea lor şi i-au prins, marţi, în flagrant, în municipiul Buzău, la scurt timp după ce au furat un portofel cu acte, bani şi carduri bancare, din borseta unui bărbat, în vârstă de 77 de ani, în timp ce se aflau într-un hipermarket. Cei patru au făcut tranzacţii frauduloase prin folosirea neautorizată a două dintre cardurile sustrase, retrăgând în numerar de la bancomate suma de 4.000 de lei. Trei dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani au fost reţinuţi pentru furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, şi vor fi prezentaţi magistraţilor pentru luarea unor măsuri preventive.”

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului e pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, cu trei bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

https://youtu.be/MkoASlAjV34

Acţiunea de la Buzău a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.