Actualitate POLITICĂ

POLITICIANUL CREDITAT CU CELE MAI MARI ȘANSE SĂ DEVINĂ PREFECT DE BUZĂU ANUNȚĂ UN AUDIT LA CASA ALBĂ: ”Cine-și face treaba rămâne, cine nu…”

Politicianul creditat cu cele mai mari șanse să devină prefect al Buzăului, liderul PLUS, Mihai Răzvan Moraru, a dezvăluit care vor fi obiectivele echipei ce urmează să preia în viitorul apropiat șefia Casei Albe.

În prima conferință de presă a organizației PLUS Buzău, președintele filialei, a anunțat ceea ce șansanews.ro a publicat încă de la începutul săptămânii. Rolul de desemna prefectul aparține în urma negocierilor de la centru filialei PLUS Buzău în timp ce numirea subprefecților cade în sarcina liberalilor. Deși Moraru este creditat cu cele mai mari șanse de a deveni prefect de Buzău, dar fiind că e lider de filială, acesta nu a oferit nici o certitudine privind numirea sa. Din contră, Moraru a anunțat că în cadrul partidului său a fost deschisă o listă pe care se pot înscrie toți cei care cred că sunt potrivitți pentru funcția de prefect. Înscrierile se încheie mâine.

”Urmează ca în zilele următoare să avem o întâlnire cu colegii de la PNL pentru a gândi și a valida împreună echipa comună care peste aproximativ 30 de zile va prelua mandatul de la Prefectura Buzău și, vreau să vă spun că, indiferent cine va fi propunerea PNL  sau PLUS  pentru una dintre cele trei poziții, vreau să mergem acolo cu un proiect clar. De prea mult timp funcția de prefect a fost văzută ca un ficus al politicii locale și de foarte puține ori prefecții au ieșit în evidență cu realizări, cu obiective asumate și noi ne dorim cu totul altceva. Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar nu trebuie să fie un instrument politic ci trebuie să fie persoana care reușește să pună în același proiect autoritățile locale și Guvernul pentru a atinge lucrurile obiective”, a spus Răzvan Moraru.

După închiderea listelor, conducerea PLUS Buzău va avea o întâlnire cu partenerii de alianță, pentru ca în final să fie decis atat numele prefectului cat si numele celor doi subprefecți .

Deși s-a ferit să spună clar că el va fi viitorul prefect de Buzău, liderul Plus a anunțat care sunt prioritățile și obiectivele urmărite de noua echipă de la Casa Albă. In primul rând, va fi comandat un audit la nivelul Prefecturii.  Totodată, Moraru a avut un mesaj și pentru lucrătorii din Prefectură din care reiese că cine nu-și va face treaba, va pleca acasă. 

”Fiecare ban cheltuit, fiecare ban investit va trebui să fie foarte bine cheltuit și să aibe în spate  niște obiective clare. Asta trebuie să facă prefectul: să reușească să pună în proiecte comune banii care vin de la Guvernul României împreună cu autoritățile locale. Un alt obiectiv este transparența. M-am uitat de multe ori la Prefectura Buzău și am văzut cum nu reușește să comunice cu cetățenii, despre ce și-a propus, despre ce a realizat, cum a cheltuit banii publici. Primul pas va fi acesta să transparetizăm toată activitatea din Prefectură : bugetele din Prefectură, salariile care sunt în Prefectură dar și obiectivele fiecărui departament. Cine își face obiectivele rămâne, cine nu, nu…”, a mai spus liderul filialei PLUS.

Noua echipă de conducere ar trebui să se instaleze la Prefectura Buzău până la finele acestei luni.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Omul asta e din alt film! Înainte sa iasă in fata presei putea măcar sa citească un minim de informații despre ce este Prefectura și așa ar fi aflat ca instituția nu are bani de proiecte sau investiții. Despre ce și-a propus Prefectura?!? Pai dacă e reprezentantul Guvernului, ce își poate propune?!!?
    Poate pana devine oficial prefect mai citește prin lege, dacă nu, măcar sa asculte de juristii din Prefectura, măcar unii dintre ei au experiența și stiu ce popcorn se mănâncă la acest film