Actualitate Șansa de Pogoanele Social

Polițiști amenințați cu sapa, la Pogoanele. Scandalagii, potoliți de mascați

Doi bărbaţi din Pogoanele, extrem de violenți și care au încercat să-i lovească pe polițiștii veniți să-i calmeze, au fost reținuți pentru 24 de ore.
Totul s-a întâmplat duminică după amiază. Cei doi bărbați, împreună cu restul familiei și câțiva prieteni, s-au strâns într-o curte, au dat muzica la maxim, au întins mesele, făcând gălăgie de se auzea în întreg satul. Când nu au mai putut răbda, vecinii au sunat la 112. Au cerut polițiștilor să vină la fața locului și să le ceară petrecăreților să dea muzica mai încet, astfel încât vecinii să se poată liniști.
Două echipaje au ajuns rapid la casa buzoienilor însă nu au reușit să i calmeze. Ba dimpotrivă, doi dintre ei au devenit extrem de violenți, încercând chiar să-i lovească pe oamenii legii cu o sapă. Polițiștii au cerut întăriri astfel că în cele din urmă inclusiv mascații au intervenit la Pogoanele.
”În timpul discuțiilor purtate de polițiști pentru aplanarea situației și pentru determinarea de a înceta acțiunile de amenințare și tulburare a ordinii și liniștii publice, tânărul de 25 de ani ar fi amenințat polițiștii cu o sapă, aruncând obiectul pe direcția acestora, fără a le produce vătămări”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu.
 Pentru aplanarea scandalului, au fost chemați în sprijin alți 12 polițiști inclusiv luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și mai multe echipaje aflate în serviciu pe raza secțiilor de poliție rurală arondate. Astfel s-a reușit imobilizarea scandalagiilor care au fost duși la secție.
La final, doi tineri de 17 și 25 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.