Social SPORT

Sezon suspendat în handbalul românesc! HC Buzău rămâne în Liga Naţională, SCM Buzău merge în Cupa EHF!

Consiliul de Administrație al Federaţiei Române de Handbal a decis, astăzi, să nu acorde titlurile în acest sezon în Ligile Naționale, suspendate în martie din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost adoptată cu 11-5 la voturi. Hotărîrea a fost unitară pentru feminin și masculin.
Argumentul a fost că ambele competiții sunt organizate de aceeași entitate, Federația Română de Handbal. Nici o echipă nu va retrograda din Liga Naţională, o decizie adoptată în unanimitate de Consiliul de Administraţie. Viitorul an competițional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin și masculin.
Georgian Băducu, preşedinte HC Buzău: „O decizie normală a Federaţiei, drept dovadă că decizia a fost adoptată în unanimitate de membrii Consiliului de Administraţie. Acum trebuie să încercăm să încropim o echipă competitivă pentru sezonul viitor, ceea ce va fi extrem de dificil. E foarte târziu deja, nimeni nu a aşteptat să vadă ce se întâmplă cu Buzăul, dacă va fi retrogradată sau nu, astfel că jucătorii buni au fost semnaţi de alte echipe!”
  • Participarea în cupele europene se va face pe baza clasamentelor din momentul „înghețării” competițiilor, decizie luată cu scorul de 9-7, astfel:
– LNM: Dinamo va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor, Potaissa Turda va juca în European Handball League, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup.
– LNF: SCM Rm. Vâl18cea, campioana din sezonul trecut, va merge în Liga Campionilor, iar pentru CSM București Federația va trebui să ceară un wild-card. Minaur Baia Mare și SCM Buzău vor juca în European Handball League.
  • Promovarea se va juca pe teren, cu 8 echipe. Încă nu s-a decis o dată fixă și modalitatea de desfășurare. Competiția se va disputa după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală.