Polițiștii locali din municipiul Buzău obțin o victorie importantă în lupta cu autoritățile locale, după ce municipalitatea a încercat disponibilizarea unui număr însemnat de polițiști și înființarea Direcției Poliției Locale, prin promovarea unei organigrame separate de cea a primăriei. Astăzi, 19 iunie, magistrații Curții de Apel București au luat o decizie ce prevede suspendarea definitivă a organigramelor adoptate de Consiliul Local Municipal, respectiv a celor 3 hotărâri adoptate de aleșii municipali la finele lunii decembrie 2023.
Procesul dintre cele două părți continuă pe fond. Mâine este programat un nou termen în procesul în care polițiștii cer anularea celor 3 hotărâri luate de CLM Buzău și suspendate acum prin decizie a Curții de Apel București, printre care adoptarea unei noi organigrame pentru Primăria Buzău și alta pentru nou înființata Direcție a Poliției Locale, prin care rămâneau doar 129 de polițiști locali. (Detalii, AICI.)
“Astăzi am avut o nouă victorie la Curtea de Apel București. Dosarul de recurs împotriva hotărârii prin care s-a suspendat din nou organigrama a ajuns la Curtea de Apel București prin strămutare. Curtea de Apel București ne-a dat dreptate și a rămas valabilă hotărârea pronunțată de Tribunalul Buzău prin care s-a dispus suspendarea celor 3 hotărâri de CLM emise pentru a modifica organigrama Poliției Locale. Deci, iată că avem o nouă victorie, urmează procesul de fond însă până la momentul la care se va soluționa acesta, polițiștii locale rămân în funcții”, a declarat, la Focus Tv, avocatul polițiștilor locali, Oana Tănăsică.
Contactat de reporterii șansanews.ro, primarul Constantin Toma a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la decizia luată astăzi de magistrații Curții de Apel București.
Potrivit hotărârilor adoptate de CLM Buzău și atacate în instanță de polițiști, Poliția Locală ar fi urmat să se reorganizeze prin concedierea a circa 190 de persoane și rămânerea în sistem a unui număr de 129. Concret, potrivit hotărârii Consiliului Local, Direcția Poliției Locale ar fi trebuit să 100 de funcții publice, dintre care 94 de execuție și 6 de conducere, 23 de funcții contractuale de execuție și 6 funcții publice generale.
Adaugă comentarii