Actualitate

(FOTO) Pompieri din alte județe ajung la Buzău pentru a ajuta la stingerea incendiului din Zona Industrială

UPDATE 20:00 Flăcările care au pornit de la deșeuri depozitate în curtea societății buzoiene au cuprins, pe parcurs, 4 hale. Pompieri din mai multe județe intervin pentru lichidarea focului. În jurul orei 20:00, riscul de extindere a flăcărilor a fost eliminat.

“La acest moment, incendiul este localizat pe o suprafață ACTUALĂ de 2000 mp, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative aflate la locul de manifestare intervin pentru stingerea incendiului.

In prima faza, la fata locului au fost alocate 9 mașini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanță SMURD. Din cauza vantului puternic care poate genera extinderea flacarilor, mijloacele de interventie au fost suplimentate cu alte 3 mașini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR) și cu 1 Autoscară de la ISU VN. Totodata, pentru eficientizarea misiunii de raspuns , au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău”, transmite ISU Buzău.

UPDATE 19:55 După circa două ore de la izbucnirea flăcărilor, pompierii intervin pentru lichidarea incendiului. Imaginile surprinse din dronă arată violența focului.

UPDATE 19:30 Prefectul județului, Daniel Țiclea, a făcut o primă evaluare a imapctului incendiului izbucnit la societatea Agrosem:

”Una din hale e complet compromisă, în interior se aflau mijloace de producție, materii prime (rumeguș și plastic reciclat) și produs finit, așa numitele DECK-URI. Avem în deplasare toate forțele disponibile în județul Buzău și am solicitat sprijin n6 autospeciale de la Vrancea, Ialomișa și Mizil…Acum, incendiul este izolat, urmează să fie lichidat, nu există risc de explozie, au fost niște butelii de oxigen care au fost evacuate. Nu există riscuri pentru populație, în afara acestor degajări mari de fum pentru care s-a cerut și un laborator mobil pentru efectuare de măsurători.”

Este alertă maximă în Zona Industrială a Buzăului. Forțe importante din cadrul ISU sunt la fața locului și încearcă să localizeze incendiul ce se manifestă la două hale cu deșeuri de mase plastice. Pentru a gestiona cât mai bine situația și a stinge rapid incendiul, pompierii buzoien iau cerut sprijinul colegilor din alte județe. Deocamdată, nu s-a impus evacuarea niciunei persoane din zonă.

“Am trimis toate forțele din municipiul Buzău și am cerut în sprijin autospeciale de la Isu Prahova, două de la Mizil sunt pe drum, vin două din Ialomița, două din Vrancea. Sunt dislocate aproximativ 10 autospeciale de stingere, 2 SMURD, descarcerare, autoscară, de la SAJ am cerut în sprijin două ambulanțe cu medic, deși deocamdată nu avem nevoie. Nu avem victime, se lucrează pentru localizare. Zona este împărțită pe sectoare de intervenție, sunt la fața locului toți ofițerii cu funcții de conducere. Nu sunt locuințe la care să existe riscul să se extindă flăcările”, a declarat, la Focus Tv, inspectorul șef al ISU Buzău, col. Stelian Cimpoieșu.

La fața locului se află și prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.