Actualitate

Poți face performanță oriunde! Școala care are an de an elevi calificați la olimpiadele naționale

Olimpiadele și concursurile școlare organizate în acest an vor avea la fazele naționale reprezentanți de seamă din județul Buzău. S-au calificat elevi din mai multe localități, copii care au demonstrat că sunt extrem de talentați, silitori și dornici să arate că poți reuși indiferent în ce colț de județ se află școala la care înveți.

O demonstrează elevii Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” din orașul Nehoiu. An de an, atât elevii de gimnaziu, cât și cei de liceu, se regăsesc printre cei care reprezintă județul cu mândrie la etapele naționale ale mai multor olimpiade, cum ar fi cea la limba română, engleză sau Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”. Rezultate remarcabile obțin și elevii care participă la competițiile de geografie, la care copiii din Nehoiu se remarcă an de an.

Anul acesta, doi elevi ai unității de învățământ din Nehoiu vor reprezenta județul la faza națională a două astfel de competiții, un elev de clasa a VII-a și unul din clasa a IX-a. Este vorba despre Mario Ionuț Mircea, clasa a IX-a, calificat la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Geografie și  Ștefan Alexandru Isbășoiu, clasa a VII-a, calificat la faza națională a Concursului de Geografie TERRA – MICA OLIMPIADĂ DE GEOGRAFIE.

“În fiecare an avem copii calificați la cele două competiții naționale de geografie. Anul trecut am avut 3 elevi calificați la națională, doi copii de clasa a V-a și unul de a VI-a, cu rezultate foarte bune. Iar anul acesta avem un elev de la gimnaziu, dar și unul de la liceu. Sunt elevi foaret buni care, indiferent de rezultat, își doresc să fie și mai buni de la un an la altul. Ștefan, de exemplu, nu s-a calificat anul trecut. Însă, atunci mi-a spus, sigur pe el, că anul acesta cu siguranță va merge la etapa națională. A muncit foarte mult, a participat la orele de pregătire, s-a pregătit și el singur acasă, iar acum a reușit, va participa la etapa națională a Concursului Național de Geografie TERRA – MICA OLIMPIADĂ DE GEOGRAFIE”, a declarat prof. coordonator Natalia Petronela Perțea.

Nu doar Ștefan a avut un rezultat remarcabil, ci și alți elevi de gimnaziu.

O surpriză plăcută a reușit anul acesta și liceanul Mario Ionuț Mircea, elev în clasa a IX-a B, coordonat de prof. Mihaiela Constanța Stoica, cel care va merge la faza națională a Olimpiadei Naționale de Geografie.

“Calificarea lui a fost o surpriză, în gimnaziu nu s-a remarcat la geografie, dar este un elev foarte silitor, autodidact, anul acesta ne-a demonstrat că se poate și la Liceul Nehoiu, că putem să avem reprezentanți și la nivel liceal. Sunt rezultate de excepție care vin după o pregătire intensă, ore întregi de studiu. Pe lângă muncă, însă, este și multă pasiune pentru geografie. Să vedem astfel de rezultate este cea mai mare satisfacție a noastră, a profesorilor, nu contează orele întregi de pregătire.”

Etapa națională a Concursului de Geografie TERRA – MICA OLIMPIADĂ DE GEOGRAFIE se va desfășura online, în data de 18 mai, în timp ce faza națioanlă a Olimpiadei de Geografie va avea loc la Constanța, în perioada 25 – 30 aprilie.