Actualitate

Prânzul pe marginea piscinei? Mai bine pachețelul de acasă!

Foto cu rol ilustrativ

Bucătăriile unor ștranduri și piscine au fost verificate, în ultimele două luni, de comisarii de la Protecția Consumatorului. În frigidere, dar și la vânzare, s-au găsit alimente care numai bune pentru consum nu erau. De pildă, perișoare care după ce erau fierte erau congelate și ținute astfel pe termen lung, până când le venea vremea să fie folosite, sau produse din carne refrigerate care, după expirarea termenului de valabilitate, se congelau până când erau preparate. Și n-au fost singurele nereguli, după cum o arată un raport al comisarilor OPC. În bucătării au mai fost găsite alimente expirate. Pentru toate aceste nereguli, două piscine au fost închise, una 24 de ore, alta 3 zile, timp în care au fost obligate să arunce alimentele neconforme, să igienizeze incintele în care se prepară hrana pentru clienți și pună la punct spațiile de depozitare.

Dincolo de pereții bucătăriilor, au fost descoperite pavimente deteriorate care ridicau riscul unor accidente, lipsa dușurilor, vestiare necompartimentate pentru femei și bărbați. Raportul în care sunt expuse neregulile, urmează să fie prezentat și Instituției Prefectului-Județul Buzău. Iată, mai jos, un extras din document!

În total au fost verificate cinci piscine, majoritatea din orașul Buzău. Comisarii de la Protecția Consumatorului au mai controlat unitățile care vând produse perisabile, de la înghețată la fructe, legume sau alimente cu termen scurt de valabilitate. În total, 21 de agenți economici au fost supuși controalelor. La final s-au dat 6 amenzi în valoare de peste 110 000 lei, dar și 11 avertismente.