Actualitate Social

PREGĂTIRI PENTRU 14 SEPTEMBRIE, DEȘI E INCERT CUM VA ÎNCEPE ȘCOALA. Directorii școlilor, convocați la Primărie

Pregătiri, la Buzău, pentru debutul noului an școlar. Autoritățile locale au chemat la discuții directorii de școli pentru a stabili ce probleme sunt și de ce sume de bani este nevoie pentru ca elevii să găsească în sălile de clasă toate condițiile pentru a fi în siguranță în noul an școlar.

Dimineață, la Palatul Comunal au fost chemați directorii de școli generale, pentru ca marți după amiază față în față cu autoritățile locale să se afle reprezentații liceelor din municipiul Buzău. Subiectul întâlnirilor este același: problemele cu care se confruntă școlile cu doar câteva săptămâni înainte de a-i primi pe elevi dar și ce sume de bani ar fi necesare pentru asigurarea tuturor echipamentelor de care vor avea nevoie la clasă școlarii dar și profesorii. În funcție de concluziile desprinse după discuțiile de marți, într-o ședință viitoare, vor fi alocați bani pentru fiecare unitate școlară, în funcție de necesar.

”Facem  o evaluare a tuturor solicitărilor  privind începerea anului școlar. Discutăm de doua paliere:  montarea centralelor și a surselor de încălzire în toate unitățile de învățământ, pe de altă parte de  aprovizionarea cu materialele necesare- dezinfectant, măști dar și tehnică de calcul pentru începerea noului an școlar, în conformitate cu scenariile avansate de minister. Facem aceste întâlniri pentru stabilirea necesarului în fiecare școală, fie că vorbim de tablete pentru copii, de tehnică de calcul pentru profesori-laptopuri, proiectoare, astfel încât anul școlar să înceapă în bune condiții indiferent de scenariul ce va fi pus în practică. Vom avea o ședință de Consiliu Local, săptămâna viitoare, cu o nouă rectificare prin care încercăm să alocăm școlilor fondurile necesare pentru punerea în practică a acestor solicitări ”, a declarat pentru șansanews.ro viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.

Deocamdată nu se știe în ce condiții se vor deschide școlile la Buzău, după ce scenariu vor învăța copiii. Totul este încă la nivel de discuții, însă se fac pregătiri pentru ca indiferent de scenariu, elevii să fie în siguranță.

”Se discută pe scenarii  pe baza metodologiei avansate de Ministerul Educației,  se discută de posibilitatea ca pregătitoarea , clasele întâi, a doua, a treia și a patra, să vină în normal la școală cu colegii de clasa a opta, și ceilalți, a cincea, a șasea și a șaptea să învețe online. De asemenea, e în discuție acel învățământ hibrid în care jumătate dintre elevi să vină la școală, jumătate să învețe online. Ministerul Educației cu IȘJ vor lua deciziile, dar noi vom face aceste pregătiri pentru că nu vrem să fim luați prin surprindere, indiferent ce scenariu va fi pus în practică. ”

Cel mai probabil, după 7 septembrie se va ști în ce condiții vor fi deschise școlile. Secretarul de stat din ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că pe 7 septembrie direcțiile de sănătate publică din fiecare județ vor publica situația epidemiologică care va sta la baza scenariului după care vor fi deschise unitățile de învățământ.