Actualitate

Pregătiri pentru a doua sesiune a Bacalaureatului. Numărul candidaților, mult mai scăzut față de anii trecuți

După minivacanța de Sfânta Maria, urmează zile de foc pentru sute de tineri din județ. Săptămâna viitoare se va desfășura cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, sesiune la care sunt așteptați tinerii care nu au promovat probele în vară, sau cei care nu au participat la examen, din diverse motive.

“Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2022, începe marti, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Evaluarea competențelor se va realiza după susținerea probelor scrise, în perioada 22 – 29 august 2022. Pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat, în județul Buzău sunt organizate: 2 centre de examen, Liceul Economic Buzău, Liceul Tehnologic “Dimitrie Filipescu” Buzău și 1 centru de evaluare la Liceul Tehnologic “Henri Coanda” Buzău”, anunță IȘJ Buzău.

Pentru desfășurarea examenului sunt organizate 2 centre de examen, la Liceul Economic Buzău și Liceul Tehnologic “Dimitrie Filipescu”, dar și 1 centru de evaluare la Liceul Tehnologic “Henri Coanda”.

Anul acesta, la cea de-a doua sesiune a examenului maturității, la probele scrise sunt așteptați 618 candidați, 463 fiind din promoția curentă. Numărul este mult mai redus față de anii trecuți. În 2021, de exemplu, s-au înscris la Bacalaureatul de toamnă 1.183 candidați.

Primele rezultate vor fi afișate pe 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 -18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2022.