Actualitate

(FOTO) Se întâmplă! Anunțul de ultim moment privind lucrările la Autostrada A7

Sursa foto Fb/ Direcția Regională Drumuri și Poduri Buzău

Zi importantă pentru buzoieni, ca de altfel pentru toți locuitorii din regiunea de Sud -Est. Au început activitățile în teren în vederea construirii primului lot din Autostrada A7, autostrada care va lega Muntenia de Moldova.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a predat constructorului, prin proces verbal, amplasamentul lotului 2 al Autostrăzii Poieşti-Buzău, Mizil Pietroasele.

“Am ținut să fiu prezent astăzi la predarea primului amplasament al Autostrăzii Moldovei #A7 către antreprenorii care au câștigat licitația, pentru că este foarte important ca acest șantier să înceapă și, mai ales, să decurgă bine. Am convingerea că în anul 2025 vom circula pe toți cei 314 km ai Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, cu un an mai devreme decât termenul asumat în PNRR.  Este vorba despre începerea perioadei de execuție a lucrărilor pentru Autostrada Moldovei #A7, respectiv pe șantierul Lotului 2 al Autostrăzii Ploiești – Buzău. Lotul 2 este cuprins între Mizil (DJ 100C) – Pietroasele (DJ 203G) și are o lungime de 28,35 km”, anunță liberalul Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat  în Ministerul Transporturilor.

În această perioadă se organizează șantierul, pentru ca în scurt timp să înceapă lucrările efective la noul drum de mare viteză.

“Organizarea de șantier este operațională, iar constructorul bulgar din Asociere aduce zilnic din Bulgaria utilaje în completarea celor puse deja la dispoziție de constructorul român.Urmează lucrările premergătoare construcției:

– deminări

– descărcări arheologice

– pregătirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri

– drumuri tehnologice

– decopertare strat vegetal. Gropile de împrumut au fost identificate încă de la faza de Studiu de Fezabilitate și sunt acum la dispoziția antreprenorului”,anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.

Constructorul este Asocierea de constructori români și bulgari, SC CONI SRL – TRACE GROUP, iar termenul de execuție este de 20 luni de la data începerii. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

“Sunt prevăzute în proiect construirea a:

  • 20 de poduri și pasaje
  • 2 noduri rutiere
  • 2 spații de servicii de tip S1 (stânga/dreapta)
  • Există elemente de noutate pentru Autostrada Ploiești – Buzău, după cum urmează:
  • perdele forestiere (69.6138 ha)
  • 12 spații de încărcare a autoturismelor electrice.
  • Valoarea contractului este de 1,249 miliarde lei, fără TVA”, adaugă liberalul Irinel Ionel Scriosteanu .

În curând, mai exact pe 22 august, urmează să înceapă lucrările pe un alt tronson din A7, și anume Dumbrava – Mizil.