Actualitate POLITICĂ

Pregătiri pentru alegerile de anul viitor. PNL Buzău a stabilit primii candidați

Anul 2024, un an extrem de important pentru toți actorii de pe scena politică, ținând cont de faptul că este un an electoral cu patru rânduri de alegeri, se apropie cu pași repezi, așa că fiecare partid a început pregătirile. La Buzău, Partidul Național Liberal a stabilit deja primii candidați care vor fi trimiși în lupta electorală de anul viitor. Totodată, sunt în plină desfășurare sondaje care să arate cum se situează partidul în intențiile de vot ale buzoienilor și ce candidați corespund cerințelor și nevoilor comunităților locale.

Prezent în platoul Focus Tv, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a vorbit, pe larg, despre pregătirile ce au loc, în această perioadă, în tabăra liberală pentru alegerile locale din 2024.

De pildă, liderul PNL Buzău a dezvăluit că au fost deja stabiliți primii candidați pentru funcțiile de primari în două orașe importante din județ. La Râmnicu Sărat, PNL va merge pe mâna fostului primar Viorel Holban, care se situează foarte aproape de actualul edil în preferințele râmnicenilor, în timp ce la Nehoiu candidat va fi Mircea Posea. În ceea ce privește municipiul reședință de județ, numele candidatului PNL încă nu a fost bătut în cuie. Nici pentru Consiliul Județean, însă, cel mai probabil președintele organizației județene a PNL Buzău va fi cel care se va lupta pentru funcția de conducere de la vârful județului.

Un lucru este cert, spune Gabriel Avrămescu. Față de ultimul scrutin, PNL Buzău arată cu totul diferit. S-a transformat într-o organizație activă, ai cărei membri merg din poartă în poartă pentru a sta de vorbă cu buzoienii și a-i întreba care sunt nemulțumirile lor și de ce au nevoie, iar acest lucru se poate observa în sondaje. Chestionarele realizate în județ plasează partidul, spune liderul PNL, mult mai sus în preferințele buzoienilor față de alegerile din 2020.

“Ce se întâmplă în PNL Buzău este cu totul diferit față de ceea ce a fost înainte de 2020. Este o abordare complet diferită, vom avea candidați în toate localitățile. Așa cum arată sondajele, în județ sunt localități unde suntem peste scorul la nivel național, de 20%, cum este Rm. Sărat, dar și alte localități unde suntem sub scorul național. În municipiul Buzău, copnform sondajelor noastre, suntem undeva la circa 20%. Am văzut lansată o afirmație de către un domn politician și administrator de mare oraș că PNL ar fi undeva la 10% pe municipiu. Lucru pe care nu l-a spus într-o cheie corectă. Ce a uitat să spună este că în același sondaj în care PNL apare cu 10%, PSD era cu 25%, și cred că dacă  ne raportăm la ultimele alegeri, în municipiul Buzău, PNL e pe creștere. În 2020 am luat 7%, acum, în sondaje, suntem undeva la 10%. Însă, la PSD, de la 80% la 25%, diferența este cam mare.”

Sondajele pe baza cărora PNL Buzău va stabili lista finală a candidaților la alegerile locale din 2024 ar urma să se încheie la începutul lunii noiembrie.