Actualitate

O mașină electrică închiriată a ajuns bucăți pe câmp, în Buzău. Ce s-a întâmplat de fapt

Mașinile electrice nu mai sunt demult catalogate ca fiind un element de noutate, din ce în ce mai multe persoane aleg vehiculele full-electrice. Însă, puțini se așteaptă ca această industrie să fie folosită doar pentru piesele care alcătuiesc vehiculul de ultimă generație.

În urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Smeeni au fost informați de un buzoian din Glodeanu Sărat că un vehicul ce pare nou a fost găsit abandonat pe un câmp din apropiere.

Polițiștii au mers la fața locului și au început ancheta, iar din investigații a reieșit că vehiculul fusese închiriat de un buzoian de 45 de ani de la un agent economic din București. Bărbatul a folosit mașina, dar la un moment dat a lăsat două persoane, respectiv doi bărbați de 24 și 42 de ani, să folosească la rândul lor mașina, fără să se gândească nici o clipă că aceștia ar putea avea intenții ascunse.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că autoturismul aparține unei societăți comerciale din București, cu obiect de activitate închirierea autoturismelor. Din investigaţii, a reieşit că bărbatul care ar fi închiriat autoturismul de la agentul economic, un bucureştean de 45 de ani, Acesta ar fi oferit maşina spre utilizare altor două persoane, doi bărbaţi de 24 și 42 de ani, de asemenea din Bucureşti”, a transmis IPJ Buzău

Se pare că cei doi ar fi abuzat de încrederea buzoianului. Ei au mers cu mașina electrică pe un câmp din Glodeanu Sărat și au dezmembrat-o pentru a vinde ulterior bateria și piesele, știut fiind că acestea au o valoare considerabilă. Odată prinși însă cei doi de polițiști, prejudiciul a fost recuperat.

„Ulterior, cei doi bărbați de 24 și 42 de ani, s-ar fi deplasat în Glodeanu Sărat, unde ar fi dezmembrat mai multe piese de caroserie și electrice, cu scopul de a le comercializa. Prejudiciul, în valoare de peste 15.000 de euro, a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate”

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.