Actualitate

PREMIERĂ ÎN CONSILIUL LOCAL! Care sunt noile domenii de interes pentru administrația locală buzoiană

Schimbări importante în administrația locală buzoiană după alegerile din 27 septembrie. După votul majoritar obținut de primarul Constantin Toma care și-a adjudecat al doilea mandat, majoritatea calificată a social democraților în Consiliul Local și numirea unei femei în funcția de viceprimar al municipiului, respectiv Oana Matache, și Consiliul Local vine cu noutăți. Este vorba despre domeniile de activitate după care au fost numite și împărțite comisiile de specialitate. În atenția aleșilor locali au intrat domenii noi cum ar fi economia circulară, relațiile internaționale, activitățile sportive și agrement și chiar agricultura fapt care arată direcțiile spre care se îndreaptă intențiile noii administrații pentru dezvoltarea Buzăului.

”Vorbind despre comisiile de lucru ale Consiliului Local, avem, după 30 de ani, o premieră. Am schimbat multe din aceste comisii. Prin aceste comisii chiar vreau să ies în evidență și să arătăm ne vom ocupa de domenii prioritare pentru prezentul și viitorul orașului nostru”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Care sunt comisiile și cum au fost împărțite consilierilor

Consiliul Local și-a păstrat același număr de comisii, respectiv cinci, iar singura care a rămas aproape neschimbată este comisia juridică. În rest, celelalte patru comisii de lucru au dobândit domenii noi de activitate, direcții care au fost, în general, atribuite tinerilor social democrați, promovați în Consiliul Local chiar de primarul Constantin Toma.

  • ”Comisia pentru tranziția la economia circulară, buget, finanțe, agricultură, turism și relații internaționale” atribuită consilierilor  Teodor Cojocaru, Valentin Dragu, Cristinel Dobre, Oana Gheorghiu și încă unui membru PNL (așteaptă să-i fie validat mandatul)
  • ”Comisia pentru educație, tineret, culte, activități social culturale, activități sportive și de agrement” din care fac parte Oana Matache,  Vlad George, Laurențiu Țepeluș, Marius Suditu, Andrei Neder
  • ”Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, administrarea domeniul public și privat al municipiului” în care au fost numiți ca și membri Aurel Gubandru, Bogdan Hudițoiu, Irinel Cârstea, Murguleț Vasile și încă un membru PSD (al cărui mandat urmează să fie validat)
  • ”Comisia pentru sănătate, muncă, familie, protecție socială și protecție copii, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități” din care fac parte Munteanu Mădalina, Șerban Nicolae, Silviu Rosioru, Ștefan Țăndărescu și încă un membru PMP ( urmează să-i fie validat mandatul)
  • ”Comisia juridică pentru administrație publică locală, disciplină, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești” din care fac parte Ionuș Apostu, Vasile Murgulet, George Artene, Oana Gheorghiu și Vasile Olariu