Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

70 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS! Corturile și izolatoarele din Spitalul Județean sunt pline

Ziua și recordul negativ de cazuri COVID-19. Vineri, 30 octombrie, România a depășit pragul de 6500 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore. În țară au fost înregistrate 6.546 cazuri noi. La ATI, numărul pacienților se apropie de 1000, fiind internate 917 persoane. Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 103 decese în rândul bolnavilor COVID.

Județul Buzău înregistrează un nou val de cazuri, 70, dar și două decese, fiind vorba despre doi bătrâni de 82, respectiv 83 de ani. Pacienții nou confirmați cu coronavirus au vârste cuprinse între 1 an și 87 de ani. 18 dintre ei au fost diagnosticați în laboratoare private de analize, restul s-au prezentat la spital cu simptome specifice de boală.

De altfel, Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o avalanșă de pacienți în ultimele zile. Peste 50-60 de persoane se prezintă zilnic la UPU cu simptome de COVID-19, astfel că spațiile destinate acestei categorii de bolnavi sunt pline.

“Din nefericire, afluxul foarte mare de pozitivați ne pun în dificultate, nu ne ajung cele 10 containere pe care le avem. Toate izolatoarele din UPU sunt pline, plus izolatoarele din spital. Și atunci, aici intervine dificultatea. Dacă pacienții care se prezintă pozitivi sunt cu afecțiuni medii spre grave, trebuie neapărat să-i internăm în spital și atunci îi ducem în alte saloane tampon. Și dacă se înrăutățește, avem ca variantă etajul 3,  Secția ORL și Oftalmologie s-o transformăm în suport COVID.”, a precizat pentru șansanews.ro, managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.