Actualitate

Premii consistente pentru elevii cu 10 la evaluarea națională. Cu cât sunt răsplătiți aceștia de Consiliul Județean

Au studiat intens în anii de gimnaziu, au făcut sacrificii în tot acest timp, dar nimic nu a fost în zadar. La Evaluarea Națională au demonstrat că sunt cei mai buni, făcându-și mândri părinții și profesorii, iar acum vor fi recompensați pentru munca lor. Vorbim despre elevii de 10 de la Evaluarea Națională, care vor fi premiați de Consiliul Județean.

 Va fi o ședință festivă, în cadrul căreia consilierii vor avea de aprobat un proiect de hotărâre privind premierea fiecărui elev  de 10 cu câte 4.000 de lei, o sumă cu 500 de lei mai mare față de cea alocată anul trecut. Proiectul prevede recompense atât pentru foștii gimnaziști, cât și pentru candidații la Bacalaureat, în cazul în care, după contestații, va fi vreun elev de 10.

“Se aprobă acordarea anual de premii speciale elevilor din județul Buzău care au obținut MEDIA 10 la examenele naționale: Evaluare și Bacalaureat. În cazul în care, după soluționarea contestațiilor la rezultatele examenului de Bacalaureat – sesiunea 2023 sunt elevi care obțin MEDIA 10, anexa menționată la art. 1 se completează în mod corespunzător în baza comunicării Inspectoratului Școlar Județean Buzău. Premiul special prevăzut la art. 1 și 2 este de 4.000 lei net/elev și se acordă în numerar”, se arată în proiectul de hotărâre.

17 elevi, absolvenți de gimnaziu, vor primi, astfel, câte 4.000 de lei din bugetul Consiliului Județean. Sunt elevi din municipiul Buzău, municipiul Rm. Sărat, orașul Pătârlagele și comuna Bisoca.