Actualitate

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și doi miniștri, vizită în afara programului oficial

Sursa foto arhiepiscopiabzvn.ro

După ce au participat la evenimentul de la Școala 11, prima școală 100% ecologică din țară, și apoi la semnarea contractului pentru primul lot din autostrada A7, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și ministrul de Interne, Lucian Bode, au mers la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Deși vizita nu era trecută în programul oficial, al treilea om în stat și cei doi reprezentanți ai Guvernului au decis să meargă și la Centrul Eparhial. Aici, cei 3 demnitari au fost primiți de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de consilierii săi.

“Marți, 7 iunie 2022, în contextul prezenței sale la Buzău, prilejuită de un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului și Zilei Învățătorului, la Școala Gimnazială nr. 11 din municipiu, precum și de semnarea primului contract de execuție de pe Autostrada Moldovei, respectiv lotul 2 din Autostrada Ploiești – Buzău, președintele Camerei Deputaților, domnul Ion-Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian-Nicolae Bode, și de ministrul Culturii, domnul Lucian Romașcanu, a efectuat o vizită la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Cei trei demnitari au fost întâmpinați în Palatul Arhiepiscopal de Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de părinții consilieri eparhiali Marian Gegea, Ionuț-Cristian Vuță și Dragoș-Mihail Olteanu”,  arată reprezentanții Arhiepiescopiei Buzăului și Vrancei.

În timpul vizitei, reprezentanții Arhiepiscopiei le-au prezentat demnitarilor Palatul Arhiepiscopal dar au discutat și despre importanța cooperării instituțiilor statului cu Biserica pentru realizarea anumitor proiecte.

Sursa foto arhiepiscopiabzvn.ro

“În cadrul întâlnirii s-a discutat despre vechimea și importanța Eparhiei Buzăului și Vrancei, despre rolul esențial pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească, dar și despre cooperarea acesteia cu instituțiile statului pentru realizarea unor ample proiecte sociale, culturale și educaționale. În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian le-a prezentat oaspeților Palatul Arhiepiscopal, amintind că edificiul – zidit în vremea voievodului Matei Basarab al Țării Românești (1632-1654) – a fost reconstruit în timpul domniei Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714) și, ulterior, în perioada păstoririi Episcopului Chesarie al Buzăului (1825-1846).”