Actualitate

(UPDATE) Prima școală din Buzău care trece integral în online. E în comuna cu cea mai mare rată de îmbolnăvire

Prima școală din județul Buzău  care intră în online din cauza coronavirusului. Vorbim despre Liceul Tehnologic Rușețu, ai cărui elevi învață de miercuri în online. Măsura a fost luată din cauza unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor, dar mai ales din cauza incidenței crescute care se înregistrează în această localitate.

La Rușețu,rata de incidență, era conform raportării de marți a DSP de 13,41 de cazuri de COVID la mia de locuitori, cea mai mare din județul Buzău, la acest moment.

„Am solicitat trecerea copiilor de la Liceul Tehnologic Rușețu în on-line, pentru că rata de incidență la nivelul localității depășise la momentul solicitării noastre 13 cazuri la mia de locuitori și, deși nu avem cazuri confirmate de către DSP de copii decât foarte puține, cu siguranță există și alți copii care erau bolnavi și pe care părinții, familia, nu au dorit să îi testeze pentru a confirma prezența virusului. Există și această atitudine, din păcate, iar acest lucru ne-a determinat să solicităm trecerea în on-line pentru o perioadă de 14 zile” a declarat directorul Liceului Tehnologic Ruşeţu, Ciprian Ovidiu Curcă Dumitrache.

În aceste condiții, conducerea liceului a solicitat Inspectoratului Școlar trecerea tuturor claselor în online, cerere care a fost aprobată iar de miercuri, 13 octombrie, timp de 2 săptămâni, cursurile aici vor fi din fața calculatorului.

„În această perioadă, la nivelul localității rata de incidență poate va mai scădea, pentru că vom încerca să minimizăm plimbările prin localitate inclusiv prin trecerea elevilor în online. Vă dați seama, copiii pleacă dimineața la școală, se duc, se plimbă, apar tot felul de astfel de mișcări. Avem infrastructura necesară ca toți copiii să poată învăța de acasă, din on-line,” a mai declarat directorul școlii din Rușețu.

La Liceul de la Rușețu sunt 12 clase.

De asemenea, Consiliul de Administrație al Colegiului Hasdeu se întrunește în cursul acestei zile și va lua în discuție oportunitatea trecerii orelor în online, după ce acolo  sunt deja acasă copiii din 17 clase, din cauza apariției unor cazuri de COVID.

Multe clase în online, 18, mai sunt la Școala generală nr.11, la Colegiul Eminescu sunt 13, conform celor mai recente  raportări ale ISJ, iar la Pedagogic sunt 14.